AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

Apple Üst Segment Telefon Pazarında Fark Atıyor

Apple üst segment telefon pazarının yüzde 75’ini ele geçirerek diğer rakiplerine açık ara fark arttı. İkinsi sırada Samsung yer alıyor.

Yavaşlayan ekonomi nedeniyle 2022 yılında akıllı telefon sevkiyatlarında düşüş yaşandı. Ancak bu durum üst segment telefon pazarını pek etkilemiş görünüyor. Hatta bu segmette satışlar bir önceki yıla göre yüzde 1 oranında artış yaşadı. Yeni bir rapora göre 600 doların üzerinde fiyatlandırılan üst segment telefon pazarının mutlak hakimi Apple görünüyor. Rapora göre teknoloji devi pazarın yüzde 75’ini elinde bulunduruyor. Eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 ve 15 Pro yeni özelliklerle birlikte kuşkusuz Apple’ın bu segmentteki payını daha da artacaktır.

Apple, 2021’de premium akıllı telefon pazarının yüzde 71’lik dilimini elinde bulunduruyordu. Geçen yılın son çeyreğinde özellikle iPhone 14 Pro serisinin başarılı satışları sonrasında bu oran yüzde 75 seviyesine yükseldi. Yine bu dönemde tedarik zincirlerinde yaşanan kesintiler nedeniyle iPhone 14 Pro satışları biraz sekteye uğradı. Tedarik sıkıntıları yaşanmamış olsaydı Apple bu kategoride daha yüksek bir paya ulaşacaktı.

Samsung’un 2021 yılında yüzde 17 olan pazar payı 2022 yılında yüzde 16’ya geriledi. Huawei cephesinde yüzde 44’lük bir düşüş gerçekleşirken markanın üst sgementteki pazar payı yüzde 3’e geriledi. Benzer oradan bir düşüşü Xiaomi de yaşıyor. Honor cephesinde ise yüzde 110’luk rekor bir büyüme söz konusu. Ancak firma henüz kayda değer bir pazar payı yakalayabilmiş değil. Yine Google da bu pazarda Pixel 6 ve 7 serisi modellerle iyi bir ivme yakalamış görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu