Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriOPPOTeknoloji

Oppo Patent Başvurusu ile Yine Çok Konuşulacak!

Dünyanın en büyük dördüncü, Çin’in ise en büyük ikinci üreticisi olan Oppo global pazarda daha fazla yer almak için büyük bir atılım ve gelişim içinde. Barcelona futbol takımı ile yaptığı sponsorluk anlaşması ile Avrupa pazarında daha sık görünen ve hem tasarım hem de kamera yetenekleri ile sektörü bambaşka bir noktaya taşıyan Oppo farklı tasarımları ve farklı donanım özellikleri ile herkesi kendine hayran bırakmasını bildi. Bu yıl yapılan Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan ve telefonları kalınlaştırmadan 5X Optik Zomm özelliği  kazandıran teknolojinin yanında Vivo ile birlikte geliştirdikleri ekrandan parmak izi okuma teknolojisine yaklaşan bir üretici halen yok. Bunların hepsini patentler dahilinde yapan Oppo Patent almaya doymuyor ve yeni patentler ile mobil pazarın sınırlarını belirlemeye devam edecek gibi görünüyor.

Oppo Patent Başvurusu ile Neyin Peşinde?

Öncelikle mobil pazarına hangi noktaya doğru gideceğini iyi anlamak gerekiyor diye düşünüyoruz. Zira hem Samsung hem de Huawei‘nin bükülebilen ekran teknolojisine kafayı taktıklarını ve bu konuda farklı projeler geliştirdiklerini sizlerle daha önce paylaşmıştık. Bundan yola çıkan Oppo‘nun da yukarıdaki patent ile bu konuda farklı bir yaklaşım sergileyeceğini görüyoruz. Bu patentte ekranı arkaya katlanabilen bir telefon görüyoruz.

Bunun arka tarafta yaratacağı kalınlığı ise tasarım ile yok etmeyi planlayan Oppo‘nun N3 modelinde de farklı bir tasarım ile farlı bir yaklaşıma imza attığına şahit olmuştuk. Bu sürecin sonunda nasıl bir telefon ortaya çıkar bilemiyoruz ama Oppo‘nun mobil sektörü yönlendirmesine hep birlikte seyirci kalacağımız da ortadaki bir diğer gerçek…

OPPO genişletilebilir ekran patenti
OPPO genişletilebilir ekran patenti
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu