Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Haydaaaa! Şimdi de Ruslar Çıktı! Yo-Mobile Hibrit Araç…

Çin ve Hindistan’ın yükselişinden sonra Rusya da teknoloji üretiminde yükselmeye çalışıyor. Yo-Mobile marka hibrit otomobiller güçlenecek.

Rus teknoloji editörü Vladimir Fetisov, Kommersant adlı Rus sitesine istinaden ülkesinin Sberbank adlı bankasının hibrit otomobil üreticisi Yo-Mühendislik’in tüm hisselerini satın aldığını duyurdu. Digital Assets LLC adlı şirket aracılığıyla Beyaz Rusyalı Keiji Impex adlı şirketten bütün hisseleri satın aldığı öğrenildi. Böylece Yo-Mobile artık tamamen Rusya sermayeli oldu.

Sberbank bu haberlerin doğruluğunu onayladı ancak hisseleri ne kadara satın aldığına dair açıklama yapmadı. Otonom ve insansız araçların -özellikle otomobillerin- üretiminde Sber Automotive Technologies ve Yo-Mühendislik birlikte ekip çalışması yürütecekler. Yandex ekibi de araba ekosistemi üretimi alanında destek sağlayacak. Moskova’da Kia Ceed’e benzer ilk insansız araç testleri başlatıldı. Sber Automotive Technologies, tamamen Rus kaynaklı bir ortaklıkla kendi yerli hibrit araçlarını üretecek.

Yo-mühendislik şirketinin 2010’larda Yo-Mobile hibrit otomobilin Rus projesi için araştırma ve geliştirme çalışması yaptığını ve güç ünitesi için patentleri muhafaza ettiğini hatırlatalım. Eldeki verilere göre, son yıllarda Yo-Mühendislik’e sahip olan Keiji Impex’in sahibi, aynı zamanda Yo-Auto’nun da başında bulunan ve Yo-Mobile projesinin baş tasarımcısı Andrey Ginzburg’dur.

Uzmanlara göre Sberbank, şu anda piyasada bulunması zor olan deneyimli otomobil mühendislerinden oluşan bir ekibe sahip olmaya uğraşıyor. Ancak analistler, elektrikli araçların geliştirilmesinde ve insansız araçların yaratılmasındaki yetkinlikler arasında doğrudan bir bağlantı görmüyorlar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu