Oyun Haberleri

Rockstar Games ve Remedy Birbirlerine Girdi

GTA ile tanıdığımız Rockstar Games ve Max Payne serisiyle tanıdığımız Remedy, yasal yolla birbirlerine girmiş durumda. Sebebi ise çok garip.

GTA serisiyle tanıdığımız Rockstar Games ve Remedy, görünüşe göre Remedy’nin yeni logosu konusunda ticari marka anlaşmazlığına girmiş durumda.

Finlandiyalı oyun geliştirme stüdyosu, yirmi yıl aradan sonra ilk kez Nisan 2023’te logosunu değiştirdi. Remedy o dönemde şunları açıklamıştı:

Remedy için yeni bir logo ve yenilenmiş bir görsel kimlik oluşturmak, sanatla ilgili her şey gibi duygusal bir yolculuktu. Uzun süredir Remedy takipçileri olarak sanatsal yönetimin bizim için ne kadar hayati önem taşıdığını kesinlikle biliyorsunuzdur. Sadece oyunlarımız açısından değil, stüdyo kimliğimiz açısından da. Kapşonlularımızdan bahsetmiyorum bile!

Eski logodaki R harfindeki mermi Max Payne dönemini temsil ediyordu ancak şimdiki Remedy artık tek bir oyundan çok daha büyük; yeni ve eski oyunlardan oluşan geniş bir portföyümüz var.

Daha fazla tutarlılık sağlamak, yıllar içindeki gelişimimizi sergilemek ve günümüzün Remedy vizyonumuzu daha iyi ifade etmek için görsel kimliğimizi güncellemenin ve yeniden tanımlamanın zamanı gelmişti.

Birkaç ay sonra Rockstar, muhtemelen kendi tarihi logosuyla olan benzerliğinden dolayı Birleşik Krallık’ta (ve muhtemelen başka yerlerde de) buna karşı çıkmaya başladı. Her durumda, iki şirketin bu sorunu yakın zamanda dostane bir şekilde çözmesi muhtemeldir. Sonuçta Rockstar Games, Max Payne 2’nin yayıncısıydı ve Take-Two’nun Remedy’den fikri mülkiyet haklarını (10 milyon dolara) satın almasının ardından üçüncü oyunu geliştirdi. Nisan 2022’de şirketler, ilk iki franchise girişini yeniden yapmak için bir kez daha ortaklık kurdu; Rockstar yine yayıncı, Remedy ise geliştirici rolünü üstlendi.

Son zamanlarda Alan Wake II’nin büyük beğenisini toplayan Finlandiyalı stüdyo, birkaç ay önce Max Payne’in yeniden yapımlarının üretim aşamasına girdiğini doğrulamıştı.

Bu arada Rockstar, GTA VI’nın geliştirilmesiyle meşgul. İlk fragmanı geçen ay aldık ve önümüzdeki yıl PlayStation 5 ve Xbox Series S|X’te yayınlanması planlanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu