AndroidAppleGeneliOSTeknoloji

Android ve iOS kullanım oranları açıklandı


Araştırma merkezi IDC mobil işletim sistemleri kullanım oranlarına ilişkin son raporunu yayınlandı. Android ve iOS kullanım oranları merak edilirken, Windows Phone tarafında ise işletim sisteminin artık son demlerini yaşadığını görüyoruz.

Android ve iOS kullanım oranları

2016 son çeyrek dilimde %81.4 kullanım oranına sahip olan Android, 2017’nin birinci çeyreği geride kalırken kullanım oranını %85 seviyesine yükseltti. Android tarafında yaşanan ciddi büyüme oranı haliyle iOS kullanım oranında küçülmeyi beraberinde getirecektir.

Android ve iOS kullanım
Android ve iOS kullanım

Bir önceki çeyrekte %18.2 kullanım oranına sahip olan iOS işletim sistemi geride bıraktığımız çeyrek itibariyle %14.7 kullanım oranına geriledi. Aslında bu alışılagelmiş durum, üçüncü ve dördüncü çeyrekte yeni iPhone’ların satışa sunulmasıyla iOS kullanım oranında her zaman ciddi bir artış göze çarpıyor.

Gelelim tozlu raflarda yerini almaya hazırlanan Windows Phone işletim sistemine. Kullanım oranı geçen yıl bu zamanlar %0.8 olan Windows Phone son açıklanan verilere göre %0.1 kullanım oranına sahip. Microsoft muhtemelen işletim sitemine olan desteği kısa süre içerisinde sonlandırır.

iPhone 8 Satış Tarihi Ertelendi mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu