GenelGüncel Teknoloji HaberleriMicrosoftXbox

Anlaşma Tamam: Microsoft Activision Blizzard’ın Yeni Sahibi Oldu

Oyun sektöründe merakla beklenen Microsoft ile Activision arasındaki anlaşma sonunda Microsoft'un satın alımıyla sonuçlandı.

İngiliz Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA) sonunda kararını verdi. Oyun dünyasında merakla beklenen bu anlaşmaya göre Microsoft, Activision Blizzard’ı satın aldı. 69 milyar dolarlık  bu satın alımda Microsoft Activison Blizzard’ın bulut oyun hakları hariç bütün haklarına sahip oldu.

Devlerin Birleşmesi Tamamlandı

İngiliz Rekabet ve Pazarlar Kurumu bu yılın nisan ayında Microsoft firmasının Activison Blizzard’ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almasını, bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği yönündeki endişeler nedeniyle engelledi. Bu durum karşısında boş durmayan Microsoft, denetim kurumuna yeni bir anlaşma sundu.

Yapılan bu anlaşmada önümüzdeki 15 yıl boyunca Microsoft mevcut ve yeni tüm Activision oyunlarının bulut akış haklarını almayacağı, bu hakların Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının öncesinde Ubisoft Entertainment SA şirketine satılacağı belirtti. Bu bulut oyun haklarını Ubisoft satın alacak.

Call Of Duty’den Diablo’ya Kadar Bir Çok Oyun Xbox’a Gelecek!

Xbox patronu Phil Spencer, Activison’u satın alımdan sonra oyunları Game Pass’e getirmek için çalışmalara başladığını belirtti. Hangi oyunların geleceği hakkında bir bilgi paylaşmayan patron şöyle konuştu:

“Bugün sevilen Activision, Blizzard ve King ürünlerini Game Pass ve diğer platformlara getirmek için çalışmalara başladık. Ne zaman oynamaya başlayabileceğinize dair bilgileri önümüzdeki aylarda paylaşacağız. Heyecanlandığınızı biliyoruz, biz de heyecanlıyız! Activision, Blizzard ve King oyunlarını seven milyonlarca fana da bugün oyun oynamak için güzel bir gün demek istiyoruz. Bu oyunların kalbi ve ruhu sizsiniz ve topluluğumuzda sizleri görmekten onur duyuyoruz. ister Xbox’da oynayın, ister PlayStation, ister Nintendo, PC ya da mobil cihazlarda, burada hepinize yer var. Ve böyle de kalacak, üstelik Xbox sizin ana oyun cihazınız olmasa da. Çünkü hepimiz ancak herkes birlikte oynadığı zaman kazanabiliriz. Bugün verdiğimiz haber oyun oynamak için farklı yollar da açabilecek bir dünya yeni olasılığa da kapıları açacaktır. Sürekli devam eden desteğiniz için çok teşekkür ederiz. İlerleyen aylarda çok daha fazla şey sunacağız. Gelecek için sabırsızlanıyorum ve sizinle paylaşmayı da iple çekiyorum.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu