Bluetooth KulaklıkHarmonyOSHuaweiTWS KulaklıkVideo İncelemeler

Huawei FreeBuds 5 inceleme! Sanki Uzaydan Gelmiş

TWS Kulaklıklar son dönemin en popüler ürünleri. İşte bu ürünlerin en ilgi çekeni Huawei FreeBuds 5 inceleme videosu ile sizlerleyiz…

Yaşanan pandemi sonrasında birçok alışkanlığımız değişti. Daha önceden sesi özgürce oda içinde dinlerken evde kaldığımız süre zarfı içinde kiminin dersi, kiminin toplantısı oldu ve insanlar ev içinde bile TWS kulaklıklar kullanmaya başladı. İşte bu noktada da üreticiler bizlere en iyiyi sunabilmek adına yoğun mesai harcıyorlar. Bu mesaiye en fazla önem veren üretici ise tartışmasız Huawei. Bugün de çok özel bir kulaklık incelemesi ile karşınızdayız. Açıkçası tasarım ve malzeme kalitesi ile bizi kendisine aşık eden Huawei FreeBuds 5 inceleme videosu birçok kişinin beklediği bir inceleme olacak.

Kulaklıkları tasarım oalrak ikiye ayırırsak yanlılş bir ifadede bulunmamış oluruz. Zira bir grup kulaklıkta ucunda silikon bir kısım var ve bu kulak yoluna giriyor. Bir de bugün incelemesini yaptığımız Huawei FreeBuds 5 gibi kulak kanalına baskı yapmadan sesi kulak kanalına veren bir tasarım anlayışı var. Farklı kişiler, farklı kullanım alanları ve farklı kulak yapılarına göre kullanım şekilleri değişiklik gösterse de Huawei gibi üreticiler herkes için standart ses verilmesi adına ciddi bir AR-GE yürütüyor. Video içinde buna detaylıca değineceğiz ama şunu söylemek gerekiyor. FreeBuds 5 modelinde kullanılan 100Hz – 2kHz geniş frekans aralığı sayesinde daha geniş bir frekans aralığı sunuluyor ki; işte bu da farklı kulak yapılarının aynı sesi almaları için oldukça önemli bir inovasyonu ortaya koyuyor.

Huawei FreeBuds 5

Huawei FreeBuds 5 Pil Testi ile Şaşırttı

Video içinde bunlardan bahsettik ama bir kulaklık alırken en önemli alım kriterlerinden birisi de pil performansı. Yaptığımız spesifik testleri video içinde detaylıca görefceksiniz ama kulaklıkların sadece %1 pili varken sadece 5 dakika şarj ile %42 civarlarına kadar şarj olunabilmesi tek kelimeyle muhtelşem bir durum. Diğer pil performans testlerini de detaylıca video içinde bulabileceksiniz.

Huawei FreeBuds 5 Ses Performansını Nasıl Sağlıyor

Bununla birlikte bir kulaklık alırken dikkat edilen en önemli unsurlardan birisi de ses performansı. Huawei FreeBuds 5 modeline baktığımızda 990kbps desteği ile birlikte L2HC ve LDAC kodeklerine de tam bir uyunm söz konusu. 11mm Çift manyetik dinamik sürücü ile de birlikte eşsiz bir deneyim bizlere sunuuluyor. Son dönemin popüler konularından birisi olan Wireless Hi-Fi müzik desteği ile de deneyim seviyesi daha da arttırılıyor. Huawei FreeBuds 5 ile dinlediğiniz müziğin 4K çözünürlükte, diğer kulaklıkların verdiği ses desteğinin ise Full HD olduğunu söylersek de yanlış bir betimleme yapmamış oluruz.

Yine bu tarz kulaklıklarda bizlere çok sorulan bir soru var. O da farklı ürünler ile bağlanılabilirlik. Huawei FreeBuds 5 ile 2 farklı ürüne bağlanabilirsiniz. Bu noktada geçişler tarafında bir sorunla karşı karşıya kalmıyorsunuz. Bunlarla birlikte ses deneyimini arttıran bir başka detay da 10 bant EQ desteği. Huawei AI Life uygulaması üzerinden ayarlamalarını yapabileceğiniz çoklu Ekolayzr modu sayesinde farklı kullanım şartlarında en iyi deneyimin sizlere verilmesi sağlanıyor. Tüm bunlarla birlikte ANC yani “Gürültü Engelleme” modunun da kusursuz çalıştığını belirtelim. 3 Farklı ANC desteği sayesinde bulunduğunuz ortama göre bu desteği farklı şekiilerde kullanabiliyorsunuz.

Sonuç:

Bu noktada son olarak şunu söylemek gerekiyor. Kulak içi kulaklık sevmeyen kişiler için bu ürün tek kelimeyle kusursuz bir ürün. Kullanabileceğiniz en kaliteli kulaklıklardan da birisi. Huawei Online Shop‘a özel de birçok farklı kampanya bulunuyor. Özellikle sepette 300 TL indirim fırsatından da yararlanabilirsiniz. Biz kullanırken alşırı derecede keyif aldık ve yüksel FLAC dosyalarını dinelemde de en ufak bir sorun yaşamadık. Huawei her zaman olduğu gibi yine giyilebilir ürünler pazarında farkını ortaya koymuş diyebiliriz.

Video biraz uzun oldu ve biz de dakika dakika video içinde neler bulacağınızı sizlerle payalaşlım ki dilediğiniz yerden incelemeyi izlemeye başlayabilirsiniz. Özellikle ürünü iOS ekosistemindeki uygulama üzerinden sizlere gösterdik ki; bu noktada kfalarınızda “Huawei FreeBuds 5 iPhone ile çalışıyor mu?” diye de bir soru varsa bu soruyu ortadan kaldırmak istedik.

  • 00:00 – 02:32 Tasarım ve Kimler Alamlı
  • 02:33 – 06:02 Ses Kalitesi Özellikleri
  • 06:03 – 07:26 Tasarımsal Detaylar
  • 07:27 – 12:11 Pil Testleri
  • 12:12 – 15:46 Genel Özellikler
  • 15:47 – 21:48 Huawei AI Life Uygulama Desteği
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu