Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiVivo

Vivo uçan kameralı telefon üretecek!

Çinli teknoloji devi vivo aldığı son patent ile dikkatleri üzerine çekti. Vivo uçan kameralı telefon üretmek için kolları sıvadı.

Telefon sektöründe artık denenmemişlerin denenme zamanı geldi. Xiaomi‘nin ilginç patent başvurularından sonra bugün de Çinli vivo‘dan hamle geldi. Vivo uçan kameralı telefon için patent aldığını açıkladı. Evet yanlış okumadınız. Uçan kameralı telefon. Peki, bu sıra dışı patent kullanıcılara neler sunacak?

Vivo uçan kameralı telefon için kolları sıvadı

Vivo’nun aldığı patente göre; telefonda yer alan kamera quadcopter gibi telefondan ayrılıp uçabilecek. Bir nevi mini drone gibi bir şey olacak. Bunun için kamera modülü, neredeyse geleneksel bir quadcopter’da olduğu gibi iki çift pervaneye sahip olacak. Ayrıca, bu kamera sisteminde kızılötesi sensörle de yer alacak. İki kameranın yer alacağı bu modülün biri fotoğraf bir ide video için kullanılabilecek.

Telefondan kontrol edilebilecek olan bu mini drone, telefonda artık farklılık isteyenlerin çok hoşuna gidecek gibi görünüyor. Şimdilik sadece patent aşamasında olan bu teknolojinin ne zaman gerçeğe dönüştürüleceği merak ediliyor. Ancak firmaların bu tip ilginç patentleri almasına rağmen bu teknolojileri hala kullanmadığını belirtelim.

Vivo uçan kameralı telefon

Vivo‘nun son yıllardaki atılımlarını göz önünde bulundurursak mini drone’lu telefonun gelmesi kimseyi şaşırtmaz. Çin’in yükselen yıldızı olan vivo’nun bu patenti daha da geliştireceğini ve modüler bir telefon ile karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Bakalım ilerleyen yıllarda karşımıza ne gibi fantastik teknolojiye sahip telefonlar çıkacak? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu