GenelGüncel Teknoloji HaberleriGüvenlikTeknoloji

Çin ABD’ye Karşı Casusluk mu Yapıyor? SuperMicro…


Bu sefer ortalık büyük karıştı! Çin’in yer imleri ve konum bilgileri konusunda SuperMicro aracılığıyla casusluk yaptığı iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’de ortaya Çin-ABD gerilimini tırmandıracak bir makale yayımlandı. İddialara göre Çin tarafından SuperMicro server’ları hacklenerek yer imleriyle ilgili bilgilerin sızdırılması için uğraşıldı. ABD tedarikçisi SuperMicro’nun eleştiri oklarına hedef olan bu makale ortalığı karıştırdı. Şirket hemen bir açıklama yaptı.

Bloomberg bu hafta, Çin’in Amerika Birleşik Devletleri’nde casusluk faaliyetlerini yürütmek için SuperMicro sunucularını kullanmaya çalıştığını, ancak tüm bu girişimlerin Amerikan özel servisleri tarafından kontrol edildiğini iddia eden bir gazetecilik soruşturmasının sonuçlarını yayımladı. Akabinde bu iddialarla ilgili olarak çeşitli haber sitelerinde Çin’in veri ele geçirme hedefiyle ilgili çeşitli köşe yazıları yayımlandı. Ancak gazetecilerin, makaledeki SuperMicro ekipmanı aracılığıyla Çin’in casusluk faaliyetlerine dair ikna edici bir kanıt sunmadığını, kendilerini üçüncü şahıslarla ve açık yayınlanması imkansız olan gizli belgelerle sınırlandırdığını belirtmek gerekir.

SuperMicro ise bu iddiaların bilgi kirliliğine yol açtığını öne sürerek Bloomerg’in iddialarının mesnetsiz olduğunu bildirdi. Makalede ABD gizli servis görevlilerinin Çin’in bilgi sızdırmasını engellediği iddia ediliyordu. SuperMicro’nun bu gönderiye yanıtı uzun sürmedi. “Bloomberg’in yazdığı hikaye yıllar önce ortaya çıkan dağınık ve kesin olmayan ifadelerin bir karışımı. Makale, bir kez daha eleştiriye dayanmayan aşırı sonuçlara varıyor. ABD Ulusal Güvenlik Komisyonu da bu iddiayı teyit etmedi. Ürünlerimizin güvenilirliği en büyük önceliğimizdir.” Şeklinde bir açıklama yaptı.

İddialar ne derecede doğru bilinmez ama Çin ve ABD gerilimi teknolojik alanda devam edecek gibi görünüyor. Ortada elle tutulur bir kanıt olmadığı için de hem şirketler hem de bizler teknolojiden geri kalmaya devam edeceğiz ve fiyatlar da yükselecek…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu