Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Z Fold 3 Tasarımı Ve Özellikleriyle Karşımızda! S-Pen’e Dikkat


Samsung’un katlanabilir telefon kategorisine ekleyeceği yeni Galaxy Z Fold 3, tasarımı ve teknik özellikleriyle sızdırıldı. İşte detaylar;

Akıllı telefon pazarının en etken üreticilerinden Samsung, 14 Ocak tarihinde yeni amiral gemileri Galaxy S21 serisini tanıtacak. Diğer yandan Koreli üretici, katlanabilir telefonları içinde hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Hatırlarsınız daha önce de bu telefonlarla ilgili birkaç sızıntıya denk gelmiştik. Şimdi ise Samsung, Galaxy Z Fold 2’nin halefi olan Galaxy Z Fold 3 için artık hazırlıklara başladı diyebiliriz.

Galaxy Z Fold 3 gün yüzüne çıkıyor

Bir süredir çeşitli sızıntılarıyla tartıştığımız Galaxy Z Fold 3, artık yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor diyebiliriz. Zira Fold 2’nin tanıtılmasının üstünden bir hayli zaman geçmesi, yeni Fold 3’ün varlığını da daha fazla hissettirmeye başladı. Peki Samsung’un yeni katlanabilir telefonu bizlere neler sunacak? Tasarımsal olarak başarılı olabilecek mi? İşte yeni sızıntılar, cihazın ilk detaylarını ortaya koyuyor ve kafalardaki soru işaretlerine de yanıt buluyor.

Hollandalı teknoloji şirketi LetsGoDijital, S21 serisinde olduğu gibi Fold 3’ün de tasarımını bazı görsellerle açığa çıkardı. Yukarıda görmüş olduğunuz resimde Z Fold 3’ün, bir önceki Z Fold 2 ile benzer bir tasarıma sahip olacağını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Ancak Samsung, yeni katlanabilir telefonunda kamera görünümünü Galaxy S21 serisiyle aynı yapacak.

Galaxy Z Fold 3

Öte yandan yeni Fold 3’de, iç ve dış ekranların gövde oranı biraz daha artacak. Buna sebep olan şey ise, cihazın bir ekran altı kamera teknolojisi ile donatılacak olması. Önceki sızıntılarda olduğu gibi bu sızıntı da, Z Fold 3’ün  ekran altı kamera teknolojisi ile geleceğini destekliyor.

Gel gelelim en çok dikkat çeken olaya. Samsung’un Note serisini bitireceğinin bir başka örneği de şimdi burada ortaya çıkıyor. İlk olarak S21 Ultra modelinde göreceğimiz S-Pen kalemi, görünüşe bakılırsa Z Fold 3’e de aktarılacak gibi. Raporlara göre Fold 3’de kullanılacak olan ekran, kalemin basıncına göre dirençli olacak. Ancak kalınlık, önceki modele nazaran biraz daha artacak. Bunun sebebi de şirketin cihazda UTG cama yer verecek olmasından kaynaklanıyor. Yani ekranın kaleme göre dayanıklı olması için, kalınlığının da biraz artması gerekecek.

Şimdilik Z Fold 3 hakkında öne çıkan bilgiler bu kadar. Ancak güçlü teknolojileri içerisinde barındıracak olan bu telefon; 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe sahip QXGA panel ile donatılacak. Bu teknoloji, aynı boyuttaki bir ekrana göre daha net ve kaliteli bir görüntü sunacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu