Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Mate 60 Serisi, iPhone 15’in Başına Bela Oldu

Çin'den gelen bilgiler, Huawei Mate 60 serisinin iPhone 15 serisinden daha çok sattığı yönünde. Gerekçelerden biri iPhone'lardaki sorunlar.

Huawei Mate 60 serisinin 5G desteğiyle çıkış yapması Çin pazarında iPhone 15 serisi için işlerin kötü gitmesine neden oldu. Sadece Apple değil, yeni çeyrek sonuçlarının açıklasıyla birlikte diğer markalar için da işlerin iyi gitmediği anlaşılacak.

Çinli kullanıcıların iPhone’lara olan ilgisi malum. Dünyada en çok iPhone’un satıldığı ülkede iPhone 15 ile birlikte bu ilginin düştüğü gelen bilgiler arasında. Mate 60 serisinin başarılı satışlarının yanında, ilk etapta ortaya çıkan sorunların da iPhone 15 serisine olan ilgiyi azaltmış görünüyor.

Çin menşeli mydrivers sitesinin haberine göre Apple’ın yeni iPhone’ları Huawei Mate 60 serisi kadar satmıyor. Geçtiğimiz hafta bazı yerel satıcılar iPhone 15 ve Mate 60 serisinin satış performansına ilişkin düşüncelerini paylaşmıştı. Çoğu satıcı, iPhone 15 serisinde oluşan sorunların alıcılarda şüphe uyandırdığını düşünüyor. Hatta bazıları Huawei Mate 60 serisinin Apple’dan daha fazla sattığını ve yerli tüketiciler arasında popüler olduğunu bile söyledi.

Eylül ayı boyunca Çin’in dört bir yanındaki Huawei çevrimdışı mağazalarının önünde uzun kuyruklar gördük. Huawei Mate 60, 60 Pro, 60 Pro+ ve hatta ultra premium Mate 60 Ultimate Design dahil tüm modeller tükendi.

Benzer bir popülerlik Apple iPhone 15 serisinde de görülüyor. Ülke genelindeki büyük mağazalar, yeni iPhone satın almak isteyen insanlarla dolup taştı. Bu da Huawei Mate 60 serisi ve iPhone 15 serisi arasındaki rekabetin düzeyini gösteriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu