AndroidFacebookGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Facebook Lasso hüsranla sonuçlandı; kullan(a)madık ama neyse!

Bünyesinde Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi birçok sosyal medya uygulamasını barındıran Facebook, TikTok klonu Lasso ile başarı sağlayamadı!

Son yıllarda büyük bir kitleye ulaşan ve her ne kadar birçok insan tarafından linç edilse de pazarın en gözde sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok‘a karşı Facebook‘un hayata geçirdiği “Lasso” projesi, henüz biz kullanamadan yok olup gidiyor. Öyle ki Mark’ın “TikTok klonu” eleştirilerine rağmen ortaya çıkardığı uygulama; ABD, Colombo, Meksika, Arjantin, Şili, Peru, Panama, Kosta Rika, El Salvador, Ekvador ve Uruguay gibi birtakım ülkede bölgesel test aşamasını dahi aşamadı.

Facebook Lasso ne Avrupa’ya, ne de Asya’ya giriş yaptı!

1.000.000.000+ indirilen ve birçok ülkenin gündeminden düşmeyen TikTok’un bir klonu olarak müzikli videolar oluşturmanıza izin veren Facebook Lasso, şirketin ilk başarısızlık hikayesi değildi. Öyle ki geçtiğimiz yıllarda Snapchat’e rakip olarak Slingshot‘u piyasaya sürmüştü. Bu uygulama da tıpkı Lasso gibi bir klon olduğundan fazla sürmeden piyasadan silindi; ancak şirkete sağladığı katkı paha biçilemezdi. Neticede Snapchat, daha önceki sosyal medya uygulamalarına nazaran daha cazibeli birtakım özellikler barındırıyordu; hikayeler gibi…

Slingshot ile başarı sağlayamayan şirket, bu kez de bünyesindeki popüler sosyal medya uygulamalarında düzenlemeye gitti ve Facebook, Messenger, Whatsapp ve Instagram‘a hikayeler özelliğini getirdi. Bu da uygulamaları tabiri caizse patlattı. Hatta zamanında Facebook’un alternatifini yok eden Snapchat’i tokatladı.

Facebook Lasso tutmadı; peki Instagram ne güne duruyor?

Bu taktikle Lasso’yu hayatımıza dahil etmeye çalışan Mark Zuckenberg, başarısızlığı gördükten sonra yeni bir uygulamayı piyasaya sürmek yerine var olan programlar üzerinden devam etmeye karar vermiş gibi gözüküyor. Yani anlayacağınız, tıpkı Snapchat’ten alınıp Instagram’a dahil edilen hikayeler özelliği gibi; TikTok‘tan (ç)alınan müzik eklentili video düzenleme ve yayınlama özelliği, gençlerin popüler sosyal medya uygulamasına entegre edilecek. Daha doğrusu Instagram hikayeleri bundan sonra Reels özelliğine de sahip olacak.

Hali hazırda da Çin uygulamalarının ABD‘de yasaklanacağı konuşulurken, TikTok’un ABD’de yaratacağı boşluğu Instagram doldurabilir. Bakalım Facebook, hikayeler kısmında sağladığı başarıyı Reels kısmında da sağlayabilecek mi? Yoksa mefta olan Lasso gibi Reels’de “hüsran” adı altında haberlerimize konu mu olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu