Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Güncelleme Desteğinde Yok Artık Dedirtiyor

Samsung güncelleme dağıtımı noktasında artık Android ekosisteminde rakipsiz diyebiliriz. Giriş seviyesinde destek 4 yıla çıktı.

Samsung, bu ayın başlarında iki yeni Galaxy A serisi akıllı telefonu Galaxy A15 ve Galaxy A25‘i duyurdu. Bu telefonlar serinin önceki modellerine göre bazı donanım yükseltmeleri getiriyor, ancak daha da önemlisi, kutudan One UI 6.0 sürümü ile çıkış yapan ilk telefonlar oldular. Samsung ayrıca güncelleme dağıtımı noktasında özellikle Galaxy A15 modelini artık ayrı bir yere koyuyor.

Galaxy A24 geçen yıl dört büyük işletim sistemi yükseltmesi sözü verilen en ucuz Samsung telefonu oldu ve Galaxy A25 için de aynı sayıda işletim sistemi yükseltmesi sözü verildi. Ancak kaçırmış olabileceğiniz şey, Samsung’un Galaxy A15’e dört nesil işletim sistemi yükseltmesi de sunacak olması.

Samsung Galaxy A15 Dört Büyük Güncelleme Alacak

Bunun anlamı, Samsung’un artık neredeyse her fiyat noktasında Galaxy akıllı telefonlarına dört Android işletim sistemi yükseltmesi garanti etmesi. Samsung böylece güncelleme dağıtımı noktasında diğer Android telefon üreticileri üzerindeki liderliğini daha da artıyor.

Güney  Koreli devin gelecekte Google’ın çılgın 7 yıllık işletim sistemi güncelleme politikasından ilham alacağını umuyoruz, ancak Samsung’un her yıl birçokcihazı desteklemesi gerektiği göz önüne alındığında muhtemelen bunu yapmak için acelesi olmayacaktır.

Galaxy A15, Android 18’e kadar destek almasının yanı sıra beş yıl boyunca güvenlik güncellemeleri de alacak. Samsung, A15’in güvenlik güncellemelerini ne sıklıkta alacağını resmi olarak açıklamadı ancak diğer bütçe Galaxy akıllı telefonlarına benzer şekilde ilk günden itibaren her üç ayda bir bu güncellemeleri almasını bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu