Güncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Gerilebilir Ekran Tanıttı: Etkileyici ve OLED!

Her gün yeni teknolojileri bize kazandıran Samsung, gerilebilir ekran tanıttı. Ekran OLED ve etkileyici tasarıma sahip. İşte detayları.

Teknoloji devi Samsung, tüketicilerine sürükleyici bir medya deneyimi sunmak için dikey olarak esneyebilen yeni 13 inçlik gerilebilir OLED ekran prototopini tanıttı. ET NEWS’e göre Samsung, Global Tech Korea 2021 etkinliğinde bu prototipi açıkladı

Bu yeni gerilebilir OLED ekranının öne çıkan yönlerinden biri, standart iki boyutlu(2D) görüntüyü , üç boyutlu içeriğe dönüştürmesidir. Şirket gerilebilir ekran prototipini ilk olarak 2017 yılında ortaya çıkarmıştı. Ancak bu ekran 9.1 inçti.

Samsung, 2017’de gerilebilir OLED ekranların giyilebilir cihazlar, IoT ürünleri ve hatta otomotiv endüstrisi ile kullanılabileceğini söylemişti. O zamandan beri şirket, bu konuda önemli ilerleme katletti. Ancak şu anlık daha çok katlanabilir ekranlara odaklanıyor.

Güney Koreli üretici geçtiğimiz günlerde katlanabilir ekranlı Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3’ü tanıttı. Belki bu gerilebilir ekran teknolojisini gelecekte bu telefonlarda görebiliriz.

Samsung, mayıs ayındaki”Display Week” etkinliğinde birçok yeni ekran teknolojisini tanıtmıştı. Bu etkinlikte en dikkat çekici noktalar ise panel altı kamera ve UPC içeren bir ekrandı. Bu teknoloji benimsenir ise, tipik çentik veya su damlası kameraları artık göremeyebiliriz.

Samsung, OLED teknolojisindeki yenilikleri sayesinde ekran sektörüne oldukça hakim noktada. En büyük rakiplerinden bbiri olan LG Display’e tahtını salmamak konusunda ısrarcı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu