Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P50 Pro Kışkırtan Kamerası ile Yine Görüntülendi


Huawei’nin Nisan’da tanıtacağı Huawei P50 Pro modeli kışkırtan kamera kurulumu ile bir kez daha görüntülendi. İşte detaylar.

Çinli Huawei, Amerika’nın tüm yaptırımlarına rağmen büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki Nisan ayında tanıtılacak olan P50 serisi için beklentileri yükselten firma, sızıntılara engel olmadı. Bugün ise Huawei P50 Pro kışkırtan kamera kurulumu ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Gücünü Kirin 9000 serisi yonga setinden ve 12 GB RAM’den alacak olan Pro model, resmen bir DSLR fotoğraf makinesi olacak. Bildiğiniz gibi telefon pazarında kamera kurulumları birbirini taklit etmeye başlamıştı. Huawei bunu değiştirecek gibi görünüyor.

Sızdırılan bilgilere göre telefonda iki adet oval kamera çerçevesi yer alacak. Bu oval çerçeveden ilkinde ana lens yer alacak. Bu lensin oldukça büyük olacağını söyleyebiliriz. Diğer. bölümde ise dörtlü kamera kurulumu yer alacak. Bu kameralar geniş, makro, PDAF ve derinlik olarak konumlandırılacak. Ancak şimdilik çözünürlükleri bilinmiyor.

Lens devi Leica ile anlaştıktan sonra büyük bir sıçrama yaşayan Huawei’nin bu sıçramayı P50 serisi ile devam ettirmesi bekleniyor. Görünüşü bile düşmana korku salan bu kameraların DxOMark’tan yine en yüksek puan alarak en iyi fotoğraf çeken telefon unvanına sahip olacağını düşünüyoruz.

Huawei P50 Pro

Dünya çapında yaşanan çip krizi Huawei’ye de olumsuz etkileyecek. Ancak Huawei‘nin çıkış yolu için 5nm üretim süreci için Samsung ile anlaşacağı söyleniyor. Eğer anlaşma beklendiği gibi olursa, TSMC’nin yaptırımları Huawei’yi etkilemeyecek.

Ancak yine de Huawei büyümek için Amerika ile olan ilişkilerini yumuşatması gerekiyor. Android’in alternatifini Harmony OS ile bulan Huawei’nin yonga seti konusunda pek bir çıkar yolu yok. Bu yüzden en azından TSMC ile anlaşmaya varılması gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu