Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Z Fold 3 Ön Kamerası ile Üzecek! 4 Megapiksel Nedir Samsung?

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 3 için kötü haber geldi. Telefonun ön kamerası 4 Megapiksele kadar düşebilir.

Samsung 11 Ağustos 2021 tarihinde düzenleyeceği Galaxy Unpacked etkinliğinde karşımıza yeni katlanabilir telefonları ile çıkacak. Galaxy Z Fold 3 ve Flip 3 modelini tanıtacak olan Samsung, bu yıl ilk defa ekran altı kamera teknolojisine geçiş yapacak. ZTE’den sonra ekran altı kamera teknolojisini kullanacak olan Samsung, maalesef ki bu konuda başarısız olabilir. Çünkü gelen iddialar ön kameranın oldukça yetersiz olacağını gösteriyor.

Galaxy Z Fold 3 4 Megapiksel ön kamera ile gelebilir

Son sızıntılara göre Samsung‘un yeni katlanabilir telefonunun ön kamerası 4 Megapiksel çözünürlüğe kadar düşecek. Evet yanlış okumadını çözünürlük normalde 12 Megapiksel olması gerekiyorken bazı koşullarda 4 Megapiksele kadar düşecek. Karşılaştırmak gerekirse Fold 2’nin ön kamerasının net 10 Megapiksel olduğunu belirtelim.

İki farklı güvenilir kaynağın aktardığına göre ekran altı kamera teknolojileri henüz beklenen seviyede değil. Bu yüzden Samsung’un elinden fazlası gelmeyecek. Yapay zeka ile görüntüleri iyileştirmek isteyen Samsung’un hangi koşullarda çözünürlüğü düşüreceği ise henüz bilinmiyor.

Galaxy Z Fold 3

Aktarılan bir diğer iddiaya göre 4 Megapiksel çözünürlük kağıt üzerinde kötü gibi görünse de fotoğrafların kalitesi Megapikseli ikinci plana itecek. Yapay zeka ile fotoğrafı iyileştirecek olan Güney Koreli firma ortaya kaliteli fotoğrafların çıkmasını sağlayacak. Firmanın amiral gemisi segmentinde yer alacak olan bu telefonun 2.000 dolar bandında satışa sunulacağı söyleniyor.

Katlanabilir telefonların geleceği için önemli bir adım olacak olan ekran altı kamera teknolojisine bir de gelişmiş S-Pen eşlik edecek. Bu yıl pandemi ve çip krizinden dolayı Galaxy Note 21 ailesini atlayacak olan Samsung, S-Pen desteği ile diğer telefonlarını beslemeye devam edecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu