Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiVivo

iQOO 7 Tanıtım Tarihi Belli oldu; Snapdragon 888 Ve 120Wat Hızlı Şarj


Bir süredir haberlerini yaptığımız ve merakla beklediğimiz iQOO 7, Snapdragon 888 işlemcisi ve 120Wat hızlı şarjıyla işte şu tarihte gelecek.

Üreticilerin yeni yıl hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Xiaomi, Snapdragon 888’li ilk modeli olan Mi 11’i duyurdu ve ön siparişe açtı. Ardından bir diğer Çinli üretici vivo’da bir lansman gerçekleştirdi. Tıpkı o da Xiaomi gibi yeni amiral gemisini kısa sürede piyasaya sürdü. Ancak X60 serisi, Snapdragon 888’den farklı olarak Exynos 1080 yongasıyla geldi. Her neyse. Bunları bir kenara bırakalım ve asıl haberimize gelelim. Bir süredir çeşitli sızıntılarıyla gündeme konu olan iQOO 7 için bugün nihayet resmi bir tarih verildi. Snapdragon 888 ve 120Wat hızlı şarjın birleştirildiği bu telefon, 11 Ocak tarihinde resmi olarak tanıtılacak ve bekleyenlerine kavuşacak.

iQOO 7 120Wat hızlı şarjıyla öne çıkacak

iQOO hakkında şu ana kadar çıkan pek fazla sızıntı yok. Ancak halihazırda resmi sertifika aldığı birkaç site elbette var. Örneğin geçtiğimiz günlerde 3C sertifika sitesinde 120Wat hızlı şarjıyla birlikte onaylanmıştı. Zaten iQOO 7′yi benzersiz kılan özelliği de bu olacak. Çinli üretici Snapdragon 888 ile donatılan bir telefona 120Wat hızlı şarjı getiren ilk şirket unvanını taşıyacak. Ayrıca resmi posterinde de bu açıkça belirtilmiş. Hatta daha çok ön plana çıkarılmış diyebiliriz.

Yukarıda da gördüğünüz üzere iQOO 7′nin resmi posteri, tanıtım tarihinden ziyade hızlı şarjın özelliğinden de bahsediyor. Bilindiği üzere Çinli üretici ilk 120Wat şarjını, bir önceki iQOO 5 Pro modeliyle piyasaya getirdi. 4.000 mAh pili 15 dakikada %100‘e şarj etmeye olanak tanıyan bu teknoloji, hiç şüphesiz vivo kullanıcılarına ışık hızında şarj etmeyi vaat ediyordu. Şimdi Çinli üretici, bu teknolojisini bir sonraki amiral gemisi olan iQOO 7′de aktaracak. O da Snapdragon 888 yongasıyla ve 120Wat hızlı şarjıyla bir ilke imza atacak.

Şu anda iQOO 7’nin pek fazla özelliği bilinmiyor. Şirket bu telefonu gizli tutuyor ve sızdırmamaya gayret ediyor. Ancak güvenilir kaynaklara göre iQOO 7, tıpkı X60 serisi  gibi delikli bir ekrana sahip olacak ve 120Hz tazeleme oranını destekleyecek. Bunun yanı sıra arka kameranın da 48 megapiksellik birincil sensör ile desteklenmesi bekleniyor. Ancak diğer sensörler hakkında kesin bir bilgi yok.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu