Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S9 tasarımı nasıl olacak?

Samsung Galaxy S9 tasarımı nasıl olacak? Son dönem akıllı telefonların tasarımlarını değiştiren 18:9 ekran formatını ilk benimseyen üreticilerden biri Samsung oldu. Galaxy S8 serisi modellerde kullanılan 18.5:9 Quad HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekranla birlikte yeni bir tasarım anlayışı hayata geçirildi. Birçok kullanıcı yeni tasarımı güzel bulsa da, arka bölüme taşınan parmak izi tarayıcısı eleştirilen hedefinde olmaya devam ediyor.

Galaxy S9 tasarımı hakkında yeni bilgiler geldi

Galaxy Note 8’de de arkada kameranın yanına konumlandırılan parmak izi tarayıcısı Galaxy S9’da nereye yerleştirilecek? Merak edilen konuya ilişkin Güney Kore menşeli The Investor sitesi yeni bir rapor yayınladı. Sitenin Samsung kaynaklarından edindiği bilgilere göre Galaxy S9 modellerde ekrana gömülü bir parmak izi tarayıcısı göremeyeceğiz. Samsung’un hem Galaxy S8 hem de Galaxy Note 8’de ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı için yoğun mesai harcadığı, ancak yeni teknolojinin verimli kullanılmasını henüz başaramadığını biliyoruz. Hatta Apple’ın da benzer girişimleri oldu.

Görünüşe bakılırsa teknik sorunlar hala aşılamamış ve ekrana gömülü parmak izi tarayıcısını Galaxy S9’da göremeyeceğiz. Rapora göre gelişim süresindeki teknolojisinin Galaxy Note 9’da bile kullanılıp kullanılmayacağı şu an için bilinmiyor. Samsung gelecek yıl ağustos ayında tanıtılacak Note 9 için bu yöndeki çalışmalarını sürdürecek.

Sonuç olarak Galaxy S9 serisi telefonların Galaxy S8’e benzer bir tasarıma sahip olacağını söyleyebiliriz. Telefonlarda parmak izi tarayıcısı bir kez daha arka bölümde olacak; ya da Samsung, Apple gibi yoluna daha gelişmiş bir yüz tanıma teknolojisiyle devam edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu