Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 11 satışları felaket! Allah’tan iPhone XR var!


Apple iPhone 11 satışları ile ilgili oldukça karamsar. Peki Apple’ın son çeyrekte satış grafiği nasıl. Apple 2020’den ne bekliyor?

Apple yeni nesil iPhone 11 tanıtımını 10 Eylül tarihinde gerçekleştirdi. Apple iPhone XR yerine geçen iPhone 11 ve tepe modelleri iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ile kullanıcıların karşısına çıktı. Apple için iPhone 11 ailesinin bir hayal kırıklığı olacağını ise yaptığımız haberlerde sizlere söyledik. Açıklanan rakamlarda bizim öngörümüzü doğrulayacak gibi görünüyor. Zira Apple’ın iddialı olduğu Avrupa, Japonya ve Çin gibi ülkelerin 5G ağlarını kullanıcılara sunması ve iPhone 11 ailesinin de 5G desteği olmaması bu telefonların bu ülkelerde satılmasını da imkansız hale getiriyor.

OPPO, Xiaomi, Huawei ve Samsung 5G destekli telefonları orta segmente bile sunarken Apple‘ın 5G desteğine sahip olmaması Apple‘ın yeni telefonlarını satamaması ile sonuçlanıyor. Bugün Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları (CIRP) bir rapor yayınladı ve Apple‘ın üçüncü çeyrek satış raporlarını ortaya koydu. Peki rapor bize ne diyor?

iPhone 11 satışları raporu

Yayınlanan rapora baktığımızda 2019 üçüncü çeyrekte en çok satılan telefonun iPhone XR olduğunu görüyoruz. Apple’ın satış listesinden kaldırdığı telefon ciddi satış rakamlarına ulaşıyor ama bir sonraki çeyrekte bunun yerine iPhone 11 görebiliriz diye düşünüyoruz.

Yayınlanan raporun en ilginç tarafı ise şu. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max satışları toplam iPhone satışlarının %10’u bile yapmıyor. Bakalım bu rakamlar bir sonraki çeyrekte nasıl olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu