Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Pro ve Pro Max Renk Solma Sorunu Kabul Edildi

iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinde kılıf kullanmadan yaşanan renk solma sorunu Apple tarafından kabul edildi.

Apple‘ın yeni nesil iPhone 15 serisi küresel pazarlarda satışa sunuldu. Pro modellerine olan talebin  yüksek olması dünya çapında teslimatların gecikmesine neden oluyor. Pro modeller sadece başarılı satışlarla gündemde gelmiyor. Telefonlarla ilgili çeşitli sorunlar kimi raporlara konu olmakta. Isınma sorunu, Pro Max’te arka kapağın çabul çatlaması derken, iPhone 15 Pro serisi şimdi de renk solma sorunu ile karı karşıya. Sorun bu defa farklı zira, Apple saydığımız bu sorunlar arasında renk solmalarının yaşandığını kabul etti. 

iPhone 15 Pro modellerinde renk solma sorunu yaşanıyor

iPhone 15 Pro ve Pro Max titanyum kasadan oluşuyor. Birkaç kullanıcı, her iki cihazın titanyum çerçevesindeki renk değişikliğini ve hale etkisini kimi görseller eşliğinde gösterdi. Apple, kılıfsız kullanımda bile iPhone 15 Pro modellerinin titanyum çerçevenin rengini yalnızca geçici olarak değiştirebileceğini resmi olarak doğruladı. Apple’a göre bu soruna kullanıcının cildindeki yağ neden oluyor.

Apple, resmi internet sitesinde ‘iPhone’unuzu Temizleme‘ destek belgesini güncelledi. Bu belge iPhone’un nasıl temizleneceği, dezenfekte edileceği ve orijinal görünümünün nasıl korunacağıyla ilgili talimatları içermekte. Apple, ‘cildinizdeki yağın dış bandın rengini geçici olarak değiştirebileceğini’ belirtiyor. Şirket, iPhone’un görünümünü eski haline getirmek için kullanıcılara çerçeveyi yumuşak, nemli ve tüy bırakmayan bir bezle silmelerini öneriyor. Cihaz lekelenmeye veya başka hasara neden olabilecek herhangi bir şeyle temas ederse derhal temizlenmelidir. 

Apple ayrıca web sitesindebir parlatma / temizleme bezi satmakta. Bu bez iPhone 15 Pro serisinin titanyum kasası ile uyumlu. Parlatma bezi, renk bozulmasını ortadan kaldırmak için yumuşak, aşındırıcı olmayan bir malzemeye sahiptir. Ek olarak, iPhone 15 Pro kullanıcılarına, cihaz düzenli olarak cildin doğal yağına maruz kalacağı için herhangi bir renk değişikliği sorununa karşı koruyucu bir kılıf kullanmalarını tavsiye etmekte fayda var. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu