Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlusTeknoloji

OnePlus dağılıyor mu? Şirkette neler oluyor? Politika neden değişti?

OnePlus markasının kurucu yöneticisi Carl Pei istifa ettiğini duyurdu. OnePlus dağılıyor mu? Soruları da bir anda gündeme bomba gibi düştü.

OnePlus denince aklıma ilk OnePlus ile tanıştığım gün geliyor. Telefon 2014 yılında tanıtılmıştı. Mart ayında OPPO Find 7 serisini almıştım ama OnePlus One beni kendine öylesine çekmişti ki; ve fiyatı da öylesine uygundu ki. OnePlus One almaya karar verdim. Tabii o zaman telefonu öyle istediğiniz gibi alamıyorsunuz. Davetiyeye ihtiyacınız var. Ben de bunu Hollanda’dan bir kişiden para ile satın aldım. Davetiye kodu ve linki geldikten sonra da ürünü Hollanda’da bulunan kardeşimin adresine sipariş verdim. Aynı anda hem OPPO Find 7 hem de OnePlus One sahibi olmuştum. Bugün ise bu şirket için OnePlus dağılıyor mu? Soruları sorulmaya başlandı. Peki buraya nasıl gelindi?

Bildiğiniz üzere OnePlus, Carl Pei ve Pete Lau tarafından kurulan bir şirket. Aslında ilk kurulum aşamasında 3 arkadaş daha vardı ama onlar öne çıkamadılar. Herkes OPPO‘da çalışırken Tony CHEN başkan tarafından bu proje için görevlendirildiler. OnePlus One, o dönemde 600 dolar olan amiral gemisi telefonların özelliklerini 340 dolar seviyelerinde bize sunan bir “Amiral Gemisi Katili” telefondu. Daha sonra yaşananlara hep birlikte canlı canlı şahit olduk. Şirket yıllar içinde geliştirdiği telefonları amiral gemisi katili yapmak yerine bildiğiniz “Amiral Gemisi” yaptı. Son dönemde gelen eleştirileri dindirmek için de “Nord” adı altında gereksiz bir ürün pazara sundu.

Bugün ise şirketin en önemli parçası olarak gösterilen kurucu ortak Carl Pei, şirketten ayrıldığını duyurdu. Bu ayrılık OnePlus‘a nasıl gelecek bilemiyoruz. Zira OnePlus markasına kullanıcıların ciddi anlamda markaya bağlılığının da farkındayız. OnePlus kullanıcılarının şirketin bir yöneticisi olarak değil, şirketin bir parçası olarak gördükleri Carl Pei‘nın ayrılması sonrasında ciddi tepkiler ortaya koyduklarını gördük. Çinli kaynaklar yaşananları “Güç Savaşı” olarak değerlendirse de konun basit bir beyaz yakalı tartışması olduğunu düşünmüyoruz. OnePlus‘ın Avrupa’ya açıldığı (Türkiye’de dahil) şu günlerde bu ayrılık şirkete iyi gelmeyecektir.

OnePlus, amiral gemisi katili telefonlar yaparken daha fazla para kazanmak adına kuruluş politikasını değiştirdi. Bu da aslında içeride ciddi anlamda depremler yaratan bir çekişmeyi ortaya çıkardı. Carl ve Pete arasında ne yaşandı bilemiyoruz ama bu ayrılık sonrasında OnePlus‘ın ciddi anlamda dikkatli adım atması gerekiyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu