Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi 64 megapiksel tarafında Realme’ye çelme takacak! 1 gün, 1 gündür!

Xiaomi’nin alt markası Redmi 64 megapiksel savaşında öne geçmek için bugün inanılmaz bir adım attı. Peki Redmi ne yaptı? İşte detaylar…

Akıllı telefon pazarında megapiksel savaşları yeniden hortlamış görünüyor. Sony IMX586 ve Samsung GM1 sensörleri 48 megapiksel desteği ile gelirken (efektif olarak 12 megapiksel) Samsung geçtiğimiz günlerde tüm teknolojisini konuşturdu ve GW1 adında 64 megapiksel sensörünü tanıttı. Özellikle Çinli üreticiler de bu megapiksel savaşında öne geçmek için bu sensöre resmen hücum ettiler. Oppo‘nun alt markası Realme geçtiğimiz gün 8 Ağustos tarihinde 64 megapiksellik bir telefon tanıtacağının duyurusunu yapmıştı. Bugün Redmi 64 megapiksel destekli bir telefon tanıtımı yapacağını ve bunu da Galaxy Note 10‘a inat 7 Ağustos tarihinde yapacağını duyurdu.

Bu megapiksel savaşları çok güzel ama ortada şöyle de bir durum var. Yukarıda sizinde gördüğünüz gibi 8000×6000 yani 48 megapiksel bir fotoğraf 14,5 MB büyüklüğünde. 64 megapiksel değerindeki fotoğrafın ise 20MB büyüklüğünde bir dosya oluşturacağı belirtiliyor. Bu da hafıza tarafında bu telefonların 32GB ya da 64GB gibi bir hafıza değil de en az 128GB Hafıza seçeneği ile gelmesi anlamına geliyor.

Bugün ortaya çıkan bu bilgiler ışığında Redmi markasının yeni 64 megapiksel destekli bir telefon tanıtacağını anlıyoruz ama bu telefon henüz satışa sunulacak bir telefon olmayabilir. K20 Pro‘nun ya da K20‘nin 64 megapiksel destekli güncellenmiş bir versiyonu olabilir ama Realme markası bu noktada hazır ve yeni bir ürün tanıtacak gibi görünüyor.

Peki sizi bu megapiksel savaşları heyecanlandırıyor mu? Yorumlarınızı aşağıdaki kısımda bekliyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu