Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 ilk prototip görseli ile sızdırıldı; Apple yine bildiğiniz gibi

Apple’ın 2021 ikinci çeyrekte piyasaya süreceği iPhone 13 modelinin, ilk prototip görseli sızdırıldı. Aynı tas, aynı hamam…

Apple, geçtiğimiz haftalarda iPhone 12 serisini tanıttı ve bazı ülkelerde de satışa çıkardı. Bununla birlikte şirket bir sonraki telefonu iPhone 13 için çalışmalarına başladı ve odağını da bu cihaza çevirdi. iPhone 13 serisi hakkında ilk sızıntılarda gelmeye başladı. Hatırlarsınız geçtiğimiz haftalarda bazı kaynaklar telefonun, 1TB dahili hafızaya sahip olacağını iddia etti. Şimdi ise başka bir güvenilir kişi, iPhone 13 modelinin ilk prototip fotoğrafını açığa çıkardı. Bu da demek oluyor ki yeni iPhone 13’leri beklenenden biraz daha erken tanıyacağız…

Sızıntılarıyla tanınan kişi @ Jioriko adlı Twitter kullanıcısı, iPhone 13’in ilk prototip resmini ortaya çıkarak iPhone 12 modeli ile benzer bir tasarıma sahip olacağını iddia etti. Tasarım her ne kadar iPhone 12 ile benzerlik gösterse de, Apple yine bazı geliştirmelere ve yeniliklere yer verecektir.

iPhone 13’ün sızdırılan bu prototipi, cihazın düz ve kare bir tasarıma sahip olacağını ortaya koyuyor. Görünüşe bakılırsa Apple, eski iPhone 4 tasarımını gelecek yılda devam ettirmeyi planlıyor. Ayrıca söylentilere göre ABD’li üretici, malzeme olarak yine alüminyum ve paslanmaz çeliğe yer verecek. Bunlardan daha pahalı olan modelde paslanmaz çelik kullanılacak.

Sızdırılan prototipe göre iPhone 13’de ekran altı kamera teknolojisine yer verilmeyecek. Yukarıdaki görselden de anlaşılacağı üzere, ekran altı kamerasını gösteren henüz hiçbir iz bulunmuyor. Tabii bu geliştirilmekte olan bir prototip. Yani önümüzdeki günlerde daha fazla detay görmemiz de mümkün.

Tüm bunlara ek olarak Apple, iPhone 13’de 120Hz’lik ekranları tercih edebilir. Zira 144Hz’lerin kullanıldığı şu dönemlerde, Apple’ın da  en az 120Hz ekranlı bir telefon sunmasını bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu