GenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemGüvenlikMobirollerOPPO

OPPO Şifresiz Oturum Açmada Çığır Açıyor


OPPO şifresiz oturum açma konusunda standartları belirliyor. Yeni sistem güvenlikte çığı açacak türden. İşte detaylar.

Çinli teknoloji devi OPPO sadece telefon alanında değil teknolojinin tüm alanlarında kendini ispatlamaya devam ediyor Firma şimdi de yoğun şifre kullanımına olan bağımlılığı azaltmayı hedefleyerek kimlik doğrulama standartları geliştiren FIDO (Fast IDentity Online) Alliance’a katıldığını duyurdu.

Teknoloji devi kullanıcılarına hızlı, kullanıcı dostu ve güvenli oturum açma deneyimi sunmak için şifresiz giriş yapma, temel genel geçiş anahtarı şifreleme ve FIDO’nun tanımladığı protokolleri kullanan şifresiz oturum açma işlemlerinde en yeni FIDO standartlarının geliştirilmesini ve uygulanmasını destekleyecek. Firma ayrıca FIDO’nun diğer üyeleriyle de yakın iş birliği içinde çalışacak. Bu girişim ile farklı hizmetler dahilinde, yalnızca şifre girme yöntemiyle oturum açmak konusundaki yoğun bağımlılığı azaltmak için FIDO Kimlik Doğrulama sertifikalarını geliştirecek ve bunların kullanımını teşvik edecek.

FIDO Alliance, dünya çapındaki web siteleri, hizmetler ve uygulamalarda şifresiz kimlik doğrulama ve oturum açma işlemleri için standartlar geliştirmek üzere çalışıyor. FIDO Alliance’ın Google, Microsoft ve Qualcomm gibi şirketler tarafından da desteklenen en yeni kimlik doğrulama çözümü FIDO2, güvenli ve kullanışlı bir teknik altyapı sunuyor.

OPPO

FIDO Alliance’a katılan OPPO, bu sayede akıllı cihazlarında FIDO standartlarını aktif olarak kullanmaya başlayacak. Firma kullanıcı deneyimini iyileştiren ve kimlik doğrulama güvenliğini geliştiren çalışmalar yürütecek. Gelecekte, kullanıcılar OPPO akıllı telefonlarını ‘Passkey/Güvenli Anahtar’ olarak kullanabilecek ve böylece tarayıcılar, uygulamalar ve platformlar üzerindeki farklı hizmetlerde oturum açabilecek. Bu, kesintisiz bir bağlantı deneyiminin geliştirilmesini sağlayacak.

Yeni ya da başkasına ait yakın cihazlar dahil olmak üzere, birden fazla akıllı cihaz kullananların, farklı işletim sistemine sahip platformlarda veya farklı tarayıcılarda her hesabını yeniden kaydetmesine gerek kalmayacak çünkü OPPO cihazlarından FIDO kimlik bilgilerine otomatik erişim sağlanmış olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu