Akıllı SaatAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Facebook Akıllı Saat İşine Giriyor! Mark Reis Çıldırdı!

Facebook akıllı saat sektörüne giriş yapıyor. Ortaya çıkan iddialara göre büyük teknoloji şirketi akıllı saatte üretecek.

Sosyal medya devi Facebook akıllı saat sektörüne giriş yapmaya hazırlanıyor. Facebook birçoğunuzunda bildiği üzere artık sadece bir sosyal medya platformu değil aynı zamanda kullandığımız birçok teknolojik ürün ve uygulamanın sahibi.

Bu doğrultuda çalışmalara son gaz devam eden Facebook, şimdi ise bir akıllı saat üzerinde çalışıyor. Akıllı saat pazarında Apple’ın hakimiyeti devam ederken Facebook’ta pastadan pay almak istiyor.

Ortaya çıkan ilk bilgilere göre Android işletim sistemiyle gelecek olan Facebook akıllı saat, WearOS işletim sistemini kullanacak. Ancak bu bilgi kesin değil. Zira Facebook’un kendi donanımlarını geliştirdiği ve dolayısıyla da WearOS’un stabilizasyon sorunları bilindiği için özel bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı da konuşulanlar arasında.

Akıllı saatin sağlık, fitness ve mesajlaşma gibi tüm temel fonksiyonları yerine getireceği ve 2022 içerisinde raflardaki yerini alacağı belirtiliyor. Facebook’un sahip olduğu Oculus ve Portal cihazlarıyla bağlantılı olarak bir ekosistem yaratma düşüncesi içerisinde olduğu tahmin edilen Facebook’un bu konuda ne kadar başarılı olacağı ise merak konusu.

Özellikle son günlerde WhatsApp’ın gizlilik konusunda yaşadıkları göz önünde bulundurulduğunda Facebook’a olan güvenin son derece düştüğü bir gerçek. Tüm bunların  yanı sıra Facebook’un Ray-Ban ortaklığıyla akıllı gözlükler üzerinde çalıştığı da gündeme gelmişti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu