AppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 15 Pro ve Pro Max’te Beklenen Değişim Olmayabilir

Apple haberlerinde güvenilir olan bir kaynağa göre iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde dokunmaya duyarlı butonlar olmayacak.

Apple‘a yakın bir analist olan Ming-Chi Kuo, eylül ayında tanıtılacak iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri hakkında bazı ilginç yeni bilgiler açıkladı. Kuo’nun açıklamalarına göre seri üretim öncesinde çözülemeyen teknik sorunlar nedeniyle Apple bu modellerde dokunmatik katı hal butonları kullanmaktan vazgeçti.

Apple’ı bu kararından hangi teknik zorlukların vazgeçirdiği açıklanmazken, şirketin 15 Pro serisinde bu butonları özelleştirmek istediği aktarılıyordu.  Yeni tuş tasarımı şirket için çok fazla zorluk yarattığı gerekçesiyle  geleneksel tasarıma geri dönülecek.

 Kuo’ya göre iPhone 15 Pro serisinin dokunmatik katı hal tuşlara sahip versiyonu hala mühendislik aşamasında. Evet süre daralıyor ve Apple birçok zorlukla uğraşıyor, fakat son anda bir sürprizin gerçekleşme ihtimali az da olsa var. Hong Kong merkezli yatırım şirketi Haitong International Securities’deki teknoloji analistleri Jeff Pu ve Shelly Chou’ya göre ise katı hal düğme tasarımı 2024’te iPhone 16 serisine kadar ertelenebilir.

iPhone 15 Pro

Yakın zamanlı birçok sızıntıda iPhone 15 Pro’nun daha yuvarlak kenarlı bir tasarıma, dev bir kamera çıkıntısına ve titanyum çerçeveye sahip olacağı gösteildi. Bu arada, iPhone 15 Pro Max’in periskop zoom kamera barındırdığı ve bu nedenle daha küçük bir kamera çıkıntısına sahip olacağı bildiriliyor.

Her iki cihazın daha fazla ışık yakalayacak ve belirli ayarlarda aşırı veya az pozlamayı azaltacak tamamen yeni bir sensöre sahip olması bekleniyor. Telefonlardaki en önemli değişimlerden biri USB-C bağşantı noktası olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu