Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi MiOS Arayüzü Geliyor, Ancak Bir Sorun Var

Yeni sızıntılara göre Xiaomi, MIUI 15 yerine MiOS adlı bir sürüm üzerinde çalışıyor. Ancak bu sürüm Çin'e özel olabilir.


Xiaomi ekim ayı sonunda gerçekleştireceği etkinlikte büyük sürprizlere imza atabilir. Bunların başında arayüz sürümündeki değişiklik olacak. Digital Chat Station tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporda, Xiaomi’nin MIUI 15’i tamamen atlamayı ve bunun yerine MiOS adında yeni bir işletim sistemi başlatmayı planladığı iddia edildi. Ancak yalnızca Xiaomi ile ilgili haberlere yer veren blog sitesi Xiaomiui , bu iddiaların tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğunu öne sürdü.

Xiaomiui’ye göre Xiaomi, hala MIUI 15’i dahili olarak test ediyor ve resmi olarak Xiaomi 14 serisiyle birlikte piyasaya sürecek. Ayrıca şu anda MiOS ile ilgili herhangi bir bilginin bulunmadığını da ekledi.

MIUI 15 güncellemesi

Ancak blog, Xiaomi’nin gelecekte MIUI’den MiOS’a geçme olasılığını da ihtimal dışında tutmuyor. Site, Xiaomi’nin böyle bir geçiş yapması durumunda bunun muhtemelen yalnızca Çin’de gerçekleşeceğini ve MiOS’un küresel olarak mevcut olmayacağını öne sürüyor.

Xiaomiui, iddialarını desteklemek amacıyla MIUI 15’in farklı Xiaomi akıllı telefonlarda test edildiğini gösteren bazı yazılımları paylaştı. Bu dahili yapıların ipuçları resmi Xiaomi sunucusundan alınmıştır ve bu nedenle güvenilir yapılar. MIUI 15 şu anda Xiaomi 13, Xiaomi 13 Ultra, Redmi K60 Pro ve Mix Fold 3 dahil olmak üzere bir grup Xiaomi akıllı telefonu için test ediliyor.

Xiaomi’nin MIUI’yi gerçekten emekliye ayırmayı ve MiOS’u piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığını kesin olarak söylemek için henüz çok erken. MIUI 15’in şu an birçok cihaz için test ediliyor olması bu ihtimalin en azından 2023’te gerçekleşmeyeceğini gösteriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu