Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiVivo

Vivo ile ZEISS Kamerada Çığır Açacak

Teknoloji devi Vivo ile Zeiss yeni kamera teknolojilerinden bahsetti. Vivo’nun yeni telefonları Zeiss’in lensleri ile çığır açacak.

Çinli teknoloji devi  vivo, telefon dünyasına kamera bölümünde yeni bir soluk kazandırmak için kollarını sıvadı. Bir süredir Alman lens devi Zeiss ile çalışan firma bu ortaklığı bir adım öteye taşımak istiyor. Vivo ile Zeiss kamera konusunda telefon sektörünü şahlandıracak gibi görünüyor.

Vivo ile ZEISS ortaklığı seviye atlıyor

ZEISS’ın teknolojilerini, titiz yüksek standartlarını ve sertifikasyon süreçlerini akıllı telefon dünyasına taşımak amacıyla kurulan vivo ZEISS Görüntüleme Laboratuvarı’nda gerçekleştirdikleri çalışmalarla iki şirket, akıllı telefonlarda görüntüleme alanında mükemmelliği sağlamak için yeni ölçütler belirliyor.

ZEISS merceklerinin benzersiz itibarı; parlama, gölgelenme, renk saçılması ve bozulma gibi optik zorlukları kontrol etmek için optik tasarımda bir asrı aşkın süredir gerçekleştirilen yeniliklerden geliyor. ZEISS ve vivo, X serisi gibi amiral gemisi vivo cihazların kamera sistemlerini geliştirmek için aynı gelişmiş teknikleri kullanıyor.

Bunlar arasında, ZEISS tarafından üst düzey fotoğraf ve sinema merceği tasarlamak için geliştirilen ve “Dijital İkizler” olarak bilinen teknik aracılığıyla yeni mercek tasarımları oluşturmak ve prototiplemek de yer alıyor. Yeni vivo mercek tasarımları, performanslarını tam olarak simüle ve test etmek için sanal olarak modelleniyor.

Vivo X80 Pro+
Vivo X80 Pro+

ZEISS sertifikalı T*Kaplama, merceklerin cam yüzeyini neredeyse görünmez yapan gelişmiş bir çözüm. vivo; profesyonel merceklerdeki yansımaları azaltmak amacıyla üstün netlik, kontrast ve kalite için kullanılan ZEISS sertifikasını geçen T*Kaplama’yı amiral gemisi akıllı telefon kameralarındaki merceklere taşıyor.

vivo X70 Pro’da, kamera merceğine ZEISS T* Kaplama (ZEISS T* Coating) eklendi. Bu kaplama basit bir deyişle görünür ışığın iletim hızını, azaltılmış yansımaları ve hayalet görüntüleri artırıyor ve öznenin renklerinin doğru bir şekilde görüntülenmesini sağlıyor. Bu da kamera performansını önemli ölçüde artırıyor.

vivo X80 Pro ise ZEISS Superb gece kamerası sayesinde olağanüstü gece sahnesi efektleri sergileyerek kendine hayran bırakıyor. Pure Night View gibi yükseltilmiş özelliklere sahip olan amiral gemisi bu cihaz, vivo tarafından geliştirilen güçlü algoritmalar ile sahnenin orijinal görünümünü ve hissini korumayı başarırken aynı zamanda gecenin ihtişamlı sahnelerini de yakalayabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu