Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iOS 16 Sızıntısı iPhone’cuları Üzecek!

Apple’ın Haziran ayında tanıtacağı iOS 16 güncellemesinden ilk görseller geldi. Yeni güncelleme yine büyük çaplı olmayabilir.

Apple bildiğiniz gibi Haziran ayında düzenleyeceği WWDC 22 etkinliğinde karşımıza yeni yazılımları ile çıkacak. iPhone, iPad, tvOS, Apple Watch ve Mac için yeni sürümleri duyuracak olan Apple’ın en merak edilen güncellemesi ise iOS 16 olacak. iOS 15 ile büyük çaplı yenilik sunmayan ve tasarımda değişiklik yapmayan teknoloji devinin, bu yıl bambaşka bir sürüm ile karşımıza çıkması bekleniyordu. Ancak bu beklentiler suya düşecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Widget sistemi iOS’e yakın zamanda eklendi. Apple bu widget sistemini yeni güncelleme ile geliştirecek. InfoShack adı verilen yenilik sayesinde Widget‘ları tek bir ekranda toplama imkanı sunacak olan Apple, tasarımsal açıdan büyük bir yenilik sunmayacak. En azından şimdilik sızdırılan ekran görüntüsü bize bunu gösteriyor.

Apple’ın ünlü tasarımcısı Jony Ive‘ın firmadan ayrılmasından sonra şirketin yeniden yapılandırmaya girmesi bekleniyordu. Koronavirüs pandemisinden dolayı Apple bunu bir türlü yapamadı. iPhone 13’ün bile tasarımı iPhone 11’den halliceydi. Aslında Apple’ın yenilik sunmasına da gerek yok. Çünkü müşterileri ne sunarsa sunsun sorgusuz sualsiz satın almaya hazır. Satış rakamları da analizler de bunu açıkça gösteriyor.

iOS 16

Umarız iOS 16’nın tasarımda büyük değişiklikler görürüz. Haziran ayında Beta sürecine girecek olan bu güncellemenin Eylül ayındaki iPhone 14 etkinliğinden sonra herkes için indirime sunulacağını belirtelim. Muhtemelen iPhone 7 ve sonrası cihazlar bu güncellemeyi alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu