Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

5G ne kadar sevilecek? Apple 85 milyon iPhone satışı hedefliyor!!

Bir çok firmanın 2019 başından beri üzerinde çalıştığı 5G, Apple’ın iPhone 12’lerinde nasıl bir etki bırakacak? 85 milyon cihaz sattırabilecek mi?

Kısa bir süre sonra hayatımız da vazgeçilmez bir konuma yükselecek gibi gözüken 5G Teknolojisi, gerek Akıllı Telefon üreticilerini, gerekse kullanıcıları oldukça büyük beklentilere sokmuş durumda. CES 2020 etkinliğinde de adını sıkça duyduğumuz 5G Teknolojisi, Steve Jobs’un akıllı iPhone’larına da büyük bir ümit vermiş gibi gözüküyor. Öyle ki yapılan iddiaya göre beklenti; 85 milyon iPhone satmak!

Apple’a yakınlığı ile bilinen ve oldukça sağlam iddialar ortaya koyan analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın 5G destekli dört farklı model piyasaya süreceğini ve bu cihazlardan büyük bir beklenti içine gireceğini belirtti. Daha önce 5G destekleyen iPhone’ların Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya, Kore ve İngiltere’de satışa sunulacağını belirten Ming-Chi Kuo, Türkiye’de 12.000 TL’den satışa çıkacak olan iPhone 12’lerin 5G’yi desteklemeyeceğini vurgulamıştı.

85 milyon iPhone
85 milyon iPhone

Bunun ile birlikte 2020‘nin ilk aylarında Apple’ın en büyük rakipleri Samsung, Huawei ve Xiaomi gibi firmalar ülkemizde 5G destekli telefon satışlarına başlamayı hedefliyor. Ancak Apple tüm bu “kendi kendine yarattığı dezavantajları” bir kenara bırakmış olacak ki, 80 ile 85 Milyon arasında cihaz satışı hedefliyor.

Kuo’ya göre Apple‘ın sadece belirli ülkelerde 5G servisini aktif etmesinin en büyük sebebi, diğer ülkelerde ki 5G kapsama alanın düşük olması ile beraber üretim maliyetinin minumum da tutulmak istemesi. Rakiplerinin her geçen gün yeni ve son teknoloji cihazlarına rağmen sessiz sakin ilerleyen ABD merkezli şirket, yeni cihazında 5G‘ye ek olarak nasıl özellikler ile pazara giriş yapacak merak konusu…

Acaba Apple sadece beş ülkede bu servisi aktif edip, 85 milyon iPhone satabilecek mi? Yoksa hedefini biraz daha aşağı çekmek durumunda mı kalacak? İlerleyen günlerde bu sorunun cevabını Apple’ın kendisinde alabileceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu