Akıllı TelefonGenelSamsung

Samsung’un 4 Bin TL’lik Galaxy A15 5G Modeli, Amiral Gemisi Telefonlara Meydan Okuyacak!

Samsung, uygun fiyatlı Android telefonlardan olan Galaxy A15 5G modeline sadece amiral gemisi telefonlar kullandığı bir özelliği getiriyor.

Samsung, her bütçeye uygun bir telefon barındıran ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Örneğin şirket şu sıralar bir yandan Galaxy S24 serisi için hazırlanırken, bir yandan da uygun fiyatlı Galaxy A05 gibi modellerle karşımıza çıkıyor. Şimdi ise o modellere Galaxy A15 5G ile bir yenisi daha eklendi. Üstelik bugüne kadar sadece “pahalı” telefonlarda görmeye alışık olduğumuz bir özellikle. İşte ayrıntılar…

Samsung Galaxy A15 5G OLED Ekran İle Gelecek

Samsung dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olabilir ancak şirket tamamen bundan ibaret değil. Güney Koreli teknoloji devi, birbirinden farklı şirketleren oluşan karmaşık da bir yapıya sahip. Örneğin Samsung Display isimli ekran departmanı da bunlardan biri. Burada hem kendi hem de Apple gibi rakipleri için ekran üreten şirket, bu sayede teknoloji dünyasında benzersiz bir konuma sahip.

Samsung Galaxy A15 5G

Görünüşe göre Samsung Display, maliyetleri o kadar aşağı çekmeyi başarmış ki giriş seviyesi telefonlar bile yakında OLED ekran ile gelecek. Bunun ilk örneği ise Galaxy A15 5G olacak. Aslında şirket, sene başında çıkardığı Galaxy A1X ve A2X modellerinde OLED ekran kullanarak herkesi şaşırtmıştı. Ancak bu modellerden itibaren bu konudaki sessizliğini korudu.

Şimdi ise ABD’de teknolojik ürünler de satan bir market zinciri olan Walmart, yaptığı bir listelemede Galaxy A15 5G modelinin OLED ekran dahil diğer özelliklerini gün yüzüne çıkardı. Buna göre telefonun çıkış fiyatı 139$ yani yaklaşık 4.000 bin TL olacak. Bu düşük fiyata rağmen ise 6.5 inç FHD+ AMOLED ekran ile gelecek.

İşlemci tarafında ise bizi MediaTek’in bir yonga seti bizleri karşılayacak. Kesin olmasa da muhtemelen Dimensity 6100 Plus bu modelde kullanılacak. Yine 4 GB RAM ve MicroSD kart ile genişletilebilir 128 GB dahili depolama bizleri karşılayacak.

Kamera performansıyla da dikkatleri üzerine çekmesi beklenen Galaxy A15 5G, üçlü bir dizilim ile geliyor. Bunlar 50 Megapiksel ana kamera, 5 Megapiksel geniş açı lensi ve 2 Megapiksel makro kamera. Ön tarafta 13 Megapiksel özçekim kamerası bizleri karşılıyor. Muhtemel bataryası ise 5,000mAh büyüklüğündeyken şarj hızı 25W. Ürünün ne zaman satışa çıkacağı ise bilinmiyor. Ancak önümüzdeki günlerde Samsung’un duyurusunun ardından raflarda yerini alması bekleniyor.

Türkiye’de Satılacak Vivo V30 Lite’ın Özellikleri Belli Oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu