Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriİnternetMobirollerYoutube

YouTube Beğenmeme Sayılarını Gizliyor, İzleyecilerin Canı Sıkılacak

YouTube beğenmeme sayılarını artık videoların altında göstermeyecek. Bu veriyi sadece video içerikleri görebilecek. İşte detaylar…

Google, YouTube platformu için bugün itibariyle önemli bir gelişmeyi duyurdu. YouTube bundan sonra tüm videoların altında yer alan beğenmeme (dislike) sayacını gizleyecek. Bu yeni kural, kullanıcıların ve içerik oluşturucuların birbirlerine saygı duymalarını ve topluluklar oluşturmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Kullanıcıları videoların altında beğen ya da beğenmeme butonları aktif olarak görüp video hakkında değerlendirmesini yapabilecek. Ancak video için gönderilen beğenmeme sayısı yalnızca içerik oluşturanlar tarafından görülebilecek.

YouTube bu yılın başlarında geliştiriciler ve içerik oluşturucuları, koordineli saldırılardan korumaya ve olumsuz yorumları azaltmaya yardımcı olup olmayacağını görmek için sayaçları gizleyerek videoları beğenmemeyi denedi. Sonuç olarak, daha az “Beğenmeme” sayısı oldu. Deney ayrıca içerik oluşturucuların tematik ve yeni kanalların koordineli saldırılara maruz kaldığına dair sözlerini de doğruladı. Ayrıca, daha az popüler olan yazarların iyi bilinen kanallardan daha fazla olumsuz puan aldığı ortaya çıktı.

Sonuç olarak Google, içerik oluşturucuların lehinde olan videoların altında beğenmeme sayaçlarını gizlemeye karar vermiş durumda. Şu an kademeli olarak bu sayaç gizleniyor, tüm kullanıcılarda görünmemesinin biraz zaman alacağını da belirtelim.

YouTube’un aldığı bu karar haliyle videolara dislike atan kullanıcıların hoşuna gitmeyecektir. Haliyle onlar beğenme sayılarının da gizlenmesini isteyecektir. Bakalım tepkilere göre Google bu düzenlemede yeniden değişikliğe gider mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu