Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple kritik hataları çözdüğü iOS 13.6.1/iPadOS 13.6.1 güncellemesini yayınladı!!!

Apple geçtiğimiz aylarda yeşil ekran ve depolama hatalarına maruz kalan kullanıcılar için, iOS 13.6.1 ve iPadOS 13.6.1 güncellemesini yayınladı.

Güncellemeler konusunda çizgisinden şaşmayan ve istikrarlı bir yol sergileyen Apple, hem beta hem de kararlı sürümler dahil olmak üzere sürekli telefonlarını güncelliyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda bazı kullanıcılar, tıpkı Android cihazlarda olduğu gibi yeşil ekran sorunu yaşamaya başladılar. Tabii ki bu bahsettiğimiz şey OLED ekranlı Apple cihazlarında ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine ABD’li üretici de, hem bu sorunu ele alan, hem de bazı depolama sorunlarını gideren yeni iOS 13.6.1 ve iPadOS 13.6.1 güncellemesini yayınladı.

Desteklenen tüm Apple cihazları için yayınlanan iOS 13.6.1 ve iPadOS 13.6.1 güncellemesini;  “Ayarlar“> “Genel“> “Yazılım Güncelleme” kısmına gelip cihazınıza OTA ile otomatik olarak kurabilirsiniz.

iOS 13.6.1 güncellemesi, yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece yeşil ekran sorununu çözmüyor. Aynı zamanda, depolama alanı yetersiz olduğunda istenmeyen sistem veri dosyalarının otomatik olarak silinmemesine neden olan bir sorunu da çözüyor. Şimdi gelin değişiklik listesine daha kapsamlı olarak göz atalım:

Değişiklikler

  • Kullanılabilir depolama alanı yetersiz olduğunda gereksiz sistem veri dosyalarının otomatik olarak silinememesi sorunu çözüldü.
  • Bazı monitörlerin yeşil görünmesine neden olan bir termal yönetim sorunu giderildi.
  • Bazı kullanıcıların maruz kalma bildirimlerini devre dışı bırakabileceği bir sorun düzeltildi.

Değişiklik günlüğü hata düzeltmelerinden başka bir şey içermiyor. Bunun sebebi de muhtemelen, yeni iOS 14’ün kararlı sürümünün yaklaşmasından kaynaklanıyor olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu