Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Apple Akıllı Saat Pazarında Açık Ara Bir Numara

Apple, akıllı saat pazarında rakipleriyle olan farkı korumaya devam ediyor. Apple Watch serisi dünyanın en çok satanı olmayı sürdürüyor.

Araştırma kuruluşu Canalys, 2022 üçüncü çeyrek dönemine ait giyilebilir cihaz segmentindeki son durumu gözler önüne seren raporunu yayınladı. Giyilebilir cihazlar kategorisine akıllı saat, bileklik ve benzeri çözümlerin yer aldığını belirtelim. Apple akıllı saat pazarında bir çeyreği daha lider konumda kapattı.

Bu kategorinin lideri %20’lik pazar payı ve yıllık %37 büyüme ile Apple oldu. Onu Samsung ve Xiaomi takip ediyor. Ancak XTC, satışlarını yıl içinde %223 artıran ve şu bir anda pazarın %7’sini ele geçirerek büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Huawei, pazarın %7’sini elinde bulundurarak listede ilk beş içirişinde yer almasına rağmen yıllık yüzde 29 kayıp yaşadı.

Listenin bir ve iki numarasında yer alan Apple ve samsung giyilebilir pazarda akıllı saat çözümleriyle öne çıkıyor. Xiaomi ise Mi Band akıllı saatlerin güçlü satışlarıyla yıllardan beri bu segmette etkili bir oyuncu olmayı başardı.

Analistler ayrıca Çin pazarına yönelik istatistileri de yayınladı. Huawei burada yüzde 27’lik kayba rağmen yüzde 24 Pazar payı ile bir numarada yer alıyor. Listenin iki numarasında yüzde 22 payla Xiaomi, üçüncü sırada ise XTC markası yer alıyor. Apple, satışlarını etkileyici bir şekilde %53 artırmasına rağmen %9’luk bir payla dördüncü sıraya geriledi. İlk beş içerisinde ayrıca OPPO’yu görüyoruz.

Son olarak, geride bıraktığımızda çeyrekte dünya çapında bir önceki yıla göre %3,4 artışla 49 milyon giyilebilir cihaz satıldı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu