Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSony

Tam ekranlı Sony Xperia telefonlar sızdırıldı


2013 yılından bu yana akıllı telefonlarında OmniBalance tasarım anlayışına yer veren Sony, şirkete yakın kaynakların iddiasına göre 2018’de yeniden dizayn edilmiş yepyeni telefonlarla karşımıza çıkacak. Bu nokta çeşitli haberler gündeme düşmüşken, GizChina sitesi Sony’nin yakın gelecekte duyuracağı bazı telefonlara ait görüntüler yayımladı. Site görüntülerin gerçek olduğunu ve üzerinde herhangi bir oynama yapılmadığının altını çiziyor. Şimdi dilerseniz lafı fazla uzatmayalım ve tam ekranlı Sony Xperia telefonlara göz atalım.

Sızdırılan görüntülere bakıldığında ekran formatını değiştiğini ve iki farklı Sony Xperia telefonun yolda olduğunu görüyoruz. 18:9 ekran formatı sayesinde çerçeveleri bir hayli inceltilmiş telefonlardan biri belirgin köşe hatlarına sahipken, diğer modelde ise yuvarlatılmış köşeler dikkat çekiyor. Her iki telefonda ayrıca stereo hoparlör yer alıyor.

Arka bölümlere baktığımızda telefonlardan birini cam, diğerinin metal malzemeden oluştuğunu görüyoruz. Cam tasarıma sahip modelde çift kamera arasındaki boşluk standardın üzerinde. İkinci kamera muhtemelen derinlik senösürü görevini üstlenecek.

Metal tasarıma sahip ikinci telefonda çift kamera sol üst köşeye konumlandırılmış. Hemen yanında LED flaş ve destekleyici sensörler yer alıyor. Parmak izi tarayıcısı ortada belirgin bir şekilde görünüyor. Söz konusu telefonun yeni nesil Xperia XZ Premium olduğu tahmin ediliyor. Cihazda 5.7 inç 18:9 4K HDR ekran, Snapdragon 835 işlemci, 6GB RAM ve Android 8.0 Oreo başlıca özellikler olacak. Sony’nin yeni telefonları ocak ya da şubat ayında resmiyete kavuşturması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu