Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Redmi K40 Serisi Netleşiyor: Snapdragon 888’li En Ucuz Model Geliyor

Merakla beklenen Redmi K40 serisi için haberler gelmeye devam ediyor. Snapdragon 888 ile donatılan en ucuz telefonlar olabilir…

Akıllı telefon pazarındaki hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Xiaomi’nin Mi 11’i tanıtmasının ardından, Snapdragon 888‘li modeller daha sık ortaya çıkmaya başladı. Bildiğiniz üzere Çinli teknoloji devi Xiaomi, Mi serisine ek olarak, aynı zamanda Redmi amiral gemilerini de geliştiriyor. Her sene Mi serisi modeller tanıtıldıktan sonra, mutlaka yeni Redmi modelleriyle de tanışma fırsatı buluyoruz. İşte şimdi yeni Mi 11 tanıtıldı ve gözler bir sonraki Redmi K40 serisine çevrildi. Zira bu telefonlarda Mi 11 gibi yüksek özelliklere sahip olacak ve uygun fiyatıyla rekabete katılacak.

Çeşitli sızıntılarıyla tanıdığımız ”dijital sohbet istasyonu” adındaki Çinli bir kaynak bugün, yaklaşmakta olan Redmi K40 serisi için birkaç atıfta bulundu. Kaynağa göre K40 serisi, tıpkı Mi 11 gibi Snapdragon 888 ile donatılacak ve ucuz bir fiyat ile gelecek. Zaten Redmi modellerinin her sene ucuz gelmesine aşina olduk. Bu yüzden K40’ın da Snapdragon 888 yongasıyla, rekabetçi bir fiyata sahip olması hiç şaşırtıcı olmasın.

Redmi K40 delikli ekran tasarımı ile gelecek

Hatırlarsınız geçtiğimiz haftalarda bazı güvenilir kişiler, Redmi K40’a ait olan birkaç yeni görsel paylaşmışlardı. Yukarıdaki resimden de göreceğiniz üzere Redmi K40; ön tarafta merkeze hizalı olan delikli bir ekran tasarımı ile gelecek. Çerçeveler ve ön yüzün dar olduğunu da rahatça anlayabiliyoruz. Bu da K40’ın yüksek bir ekran gövde oranına sahip olacağını ortaya koyuyor.

Diğer teknik açılardan bakarsak K40 serisi, daha öncede belirttiğimiz gibi iki model olarak karşımıza çıkacak. Bunlardan standart versiyon Dimensty 1000 yongasıyla donatılırken, Pro versiyonda ise Snapdragon 888 yonga setine yer verilecek. Bununla birlikte her iki cihazda, OLED bir panel ile donatılacak.

Kamera özelliklerinden bahsedecek olursak Redmi’nin yeni amiral gemileri, sola dikey olarak yerleştirilmiş diktörtgen bir modül ile gelecek. LED flaşta bu modülün sağ tarafında bulunacak. Çözünürlük açısından bakarsak Redmi K40 Pro, tıpkı Mi 11 gibi 108 megapiksellik bir ana sensöre sahip olacak. Ancak standart K40 ise, daha düşük olan 64 megapiksellik bir ana kamera ile donatılacak.

Şu anda K40 serisiyle ilgili çıkan haberler bu kadar. Ancak gelen bilgilere göre Çinli üretici bu telefonları, beklenenden daha erken piyasaya sürecek. Aynı zamanda fiyatıyla da çok rekabetçi olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu