Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Pro Max Bakın Neden Gecikiyor?

Apple'ın bazı ülkelerde iPhone 15 Pro Max için teslimatları ileri bir tarihe ertelemesinin arkasındaki gerekçe belli oldu.

iPhone 15 Pro Max için teslimatlarda gecikme yaşanacağına dair bilgiler telefonun tanıtımından önce bile dillendirildi. iPhone 15 serisi ön sipariş almaya başladı ve üretimin talebi karşılamaması nedeniyle bazı ülkelerde teslimatlar birkaç hafta öteye ertelendi. Peki bunun arkasındaki asıl gerekçe ne? Apple‘a yakınlığıyla bilinen analist Ming-Chi Kuo iPhone 15 Pro Max’in şu an için temini en zor donanımının kompakt tetraprism kamera modülü (CCM) olduğunu söyledi. Bu, ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından blogunda bildirildi.

Apple, yalnızca Largan tarafından sağlanan tetraprizma merceğin performansını artırmaya karar verdi. Lens gereksinimlerindeki ani artış ve tedarik hacmi taleplerinin acil olarak karşılanması ihtiyacı nedeniyle Largan, tetraprizma lens üretim hatlarını acilen genişletti.

“Artan üretim zorlukları ve daha fazla kaynak ayırma ihtiyacı göz önüne alındığında, tetraprism lensin birim fiyatı %20’den fazla arttı ve bu da Largan’ın gelirlerini ve karını önemli ölçüde artıracak.”

Ming-Chi Kuo

Hem iPhone 16 Pro Max hem de iPhone 16 Pro’nun tetraprizma telefoto lenslere sahip olması bekleniyor. Largan’ın önümüzdeki yıl da tetraprism lenslerin tek veya birinci tedarikçisi olma statüsünü koruması bekleniyor. İkinci tedarikçi Genius olabilir.

Öte yandan iPhone 15 Pro Max yeni bir 48 megapiksel ana kamera ile çıkış yaptı. Kamera tarafındaki en önemli gelişme ise 5x optik yakınlaştırma gerçekleştiren yeni periskop telefoto kamera oldu. Ayrıca 12 megapiksel çözünürlüğündeki ultra geniş açılı kamera  yerini koruyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu