Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Gerçek Kablosuz Şarj Teknolojisini OPPO X ile Gösterdi!


Çinli teknoloji devi OPPO gerçek kablosuz şarj teknolojisini konsept aşamasında olan OPPO X modeli ile gösterdi. Bu teknoloji çok konuşulur.

OPPO geçtiğimiz yıl INNO DAY’de, OLED ekranlı OPPO X 2021 katlanabilir konsept telefonunu göstermişti. Bugün ise Çinli dev MWC 2021 Şangay’da, OPPO’nun kablo veya şarj standı olmadan 7.5 W’a kadar şarj gücü sağlayabilen yeni kablosuz şarj teknolojisini gösterdi. OPPO gerçek kablosuz şarj teknolojisi ile devrim yaratacak gibi görünüyor.

OPPO kablosuz şarj teknolojisi ile fark yaratacak

Aşağıda yer alan videoda da görebileceğiniz gibi, manyetik rezonans teknolojisini kullanıyor. Bu nedenle OPPO X 2021, 7,5 W’a kadar şarj gücü sağlayabilen şarj matının 10 cm yakınına gelir gelmez şarj olmaya başlıyor. Ayrıca telefonu şarj ederken oyun bile oynayabiliyorsunuz.

Xiaomi’nin geçen ay duyurulan Mi Air Charge teknolojisi, telefon birkaç metre uzakta olsa bile çalışıyordu. Ancak Xiaomi’nin bu teknolojisinin son kullanıcıya ulaşması yıllar sürebilir. Bu yüzden OPPO’nun çözümü daha mantıklı görünüyor.

OPPO X 2021 ile ilgili olarak, 12’si tamamen yeni bir katlanabilir mekanizma ile ilgili olmak üzere 122 ayrı yeni patent başvurusunda bulunduğunu söyledi.

OPPO’nun katlanabilir telefonlarında üst düzey ekran üzerinde çok fazla baskı olmadan sorunsuz bir şekilde uzatmak ve geri çekmek için iki tahrik motoru kullanan özel olarak geliştirilmiş bir Roll Motor güç aktarma sistemi kullanılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu