Akıllı TelefonGenelHuawei

İki farklı Huawei Mate 20 Lite modeli geliyor

2018 yılında geçtiğimiz hafta itibariyle 100 milyon akıllı telefon satışını geçtiğini açıklayan Huawei, yıl sonu itibariyle 200 milyon adeti gözüne kestirmiş durumda. Şirketin bu noktada satışları artırmak için yeni modellere ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Huawei geçtiğimiz gün genç kullanıcıları hedefleyen Nova 3 ve Nova 3i telefonların duyurusunu gerçekleştirdi. Yılın ikinci yarısında satışlara ivme kazandıracak asıl modeller Mate 20 serisi olacaktır. Huawei Mate 20 Lite serinin uygun fiyatlı modeli olup, selefi gibi çok fazla ilgi göreceği aşikar.

Mate 20 Lite hakkında mobil dünyasının önde gelen güvenilir bilgi kaynaklarından Roland Quandt  şaşırtıcı bir bilgi paylaştı. İddiaya göre Mate 20 Lite’ın Sydney M ve Sydney I isimli iki farklı modeli geliyor.

Huawei Mate 20 Lite
Huawei Mate 20 Lite

Her iki cihaz hakkında ne yazık ki fazla bilgi yok. Tahminler telefonlardaki farklılığın parmak izi tarayıcısının konumuna ilişkin olduğu yönünde. Parmak izi tarayıcı telefonların birinde arkada, diğerinde ise ekran üzerinde olacak. Orta segment bir telefonda parmak izi okuyucusunun açıkçası ekrana gömülü olacağına ihtimal vermiyoruz. Ekran üzerinde kastın Mate 10 ya da P20/P20 Pro’da olduğu gibi parmak izi tarayıcısının home butonun altında olduğunu tahmin ediyoruz.

18:9 Full HD + çözünürlüklü ekranın yer verileceği Mate 20 Lite’ın işlemci biriminde yakın zamanda tanıtılan Kirin 710 yer alacak. 4GB RAM, 64GB depolama, çift ön ve arka kamera telefonda yer alması muhtemel diğer özellikler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu