Güncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknolojiTelevizyonXiaomi

Realme SLED Samsung QLED’in havasını fena söndürecek!

Samsung’un yeni nesil televizyonlarda kullandığı QLED telknolojisine en büyük alternatif Realme SLED olacak gibi görünüyor. Samsung tedirgin

Akıllı telefon pazarında özellikle ülkemiz pazarında büyük bir rekabet ortaya koyan Xiaomi ile Samsung bu rekabeti televizyon pazarında da kıyasıya yaşayacak gibi görünüyor. Televizyon pazarında Samsung‘un QLED teknolojisi oldukça önemli bir avantaja sahip olsa da Realme SLED televizyonlar ile Xiaomi bir adım öne çıkacak gibi görünüyor.

Bugün tanıtılan yeni nesi SLED teknolojisi QLED teknolojisine alternatif olabilir mi bilemiyoruz ama Redmi markasının LCD panellere farklı bir bakış açısı getiriyor. SLED, tamamen olmasa da yeni bir ekran türüdür. Bu arkadan aydınlatmalı bir LCD paneldir, ancak çoğu zaman olduğu gibi mavi değildir.

SLED teknolojisi, Realme’nin beyanına göre mavi rengin zararlı etkilerini azaltan ve aynı zamanda daha temiz bir renk üretimi sağlayan RGB arka aydınlatmanın kullanımını ifade eder. Realme özellikle NTSC renk uzayının% 108’ini kapsama sözü veriyor.

Bu teknoloji için bir şey söylemek için oldukça erken fakat QLED TV‘lere yakın bir deneyim bile sunulsa fiyat tarafında çok daha avantajlı paneller olacağı söyleniyor. Bu da bize sorarsanız Samsung’un Asya pazarından TV tarafında tamamen silinmesine sebep olabilir. Önümüzdeki süreç ne gösterir bilinmez ama Çin pazarından telefon tarafında silinen Samsung’un televizyon tarafında da silinebileceğini ön görmek yanlış olmayacaktır diye düşünüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu