Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iOS 14 ana sayfa gizleme nasıl yapılır? Bakmadan geçmeyin!

iOS 14 ile ana sayfaya pek çok yeni özelleştirmeler getirildi. Peki bunların arasında ana sayfa gizleme özelliğini biliyor muydunuz?

Apple, geçtiğimiz haftalarda tanıtımını gerçekleştirdiği iOS 14 güncellemesini, ülkemiz de dahil olmak üzere dünya genelinde kullanıma sundu. Pek çok yeniliğin getirildiği bu sürümde, en dikkat çeken şey ise ana sayfa özelleştirmeleri oldu. Dev üretici yıllar sonra ilk defa Android cihazlarından esinlendi ve kullanıcılarına widget’lar dahil olmak üzere pek çok özelliştirmeleri sunmaya başladı. Bu özellik tabii ki kullanıcıların beğenilerini oldukça kazandı; ancak bazı kişiler başka bir yeniliğin daha olduğunu henüz fark etmediler. O yüzden bu yazımızı onlar için hazırladık.

Bildiğiniz üzere Android cihazların çoğunda, ana sayfada uygulama gizleme vs. gibi pek çok özelliştirmeler bulunuyor. Şimdi ise benzer bir türünü Apple cephesinde görmeye başladık. ABD’li üretici yeni güncellemesinde, tıpkı Android cihazlarında olduğu gibi uygulamaları gizlemenize olanak tanıyor. Peki ama nasıl? Oldukça kolay…

Ana sayfa gizleme nasıl yapılır?

  • Ana ekranda boş bir alana uzunca basın
  • Daha sonra aşağı tarafta vurgulanan küçük beyaz noktaya tıklayın.
  • Ardından görüntülenen sayfa listesinden gösterilmesi / gizlenmesi gereken bölümü seçin
  • İstemediğiniz ve gereksiz bulduğunuz sayfaların işaretini kaldırın
  • Düzenleme işlemini gerçekleştirdikten sonra yukarıda sağ köşede yer alan ”bitir”e tıklayın. İşte bu kadar.

iOS 14’de ana sayfa gizleme işlevi, yukarıda anlattıklarımızdan ibarettir. Eğer anlamadığınız bir nokta olursa aşağı yorumlar kısmından belirtiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu