Akıllı SaatCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriVivo

BlueOS Tanıtıldı, Karşınızda vivo’nun Yeni İşletim Sistemi

BlueOS tanıtıldı, karşınızda vivo'nun yeni işletim sistemi. Bugün Çinli teknoloji firmalarından vivo, yeni işletim sistemini duyurdu.

Teknoloji devi, 2023 Vivo Geliştirici Konferansı’nda akıllı telefonlar ve tabletler için OriginOS’un en son versiyonunun yanı sıra son teknoloji işletim sistemi BlueOS’u tanıttı. BlueOS, 200MHz CPU ve 32MB RAM gibi minimum konfigürasyonlara veya maksimum 4Ghz CPU ve 24GB RAM konfigürasyonlarına sahip olanlar bile dahil olmak üzere çok çeşitli cihazları desteklemek üzere tasarlanmış, ileriye dönük, kendi geliştirdiği bir işletim sistemi.

Vivo BlueOS’un öne çıkan özelliği, bir işletim sistemi için sistem çerçevesi oluşturmada küresel bir ilki işaret eden Rust programlama dilini kullanması. Bu yenilikçi sistem, büyük modelleri ve çok modlu etkileşimleri destekleyen kapsamlı yeteneklere sahip.

İşletim sisteminin kapsamlı giriş yetenekleri; ses, resim, metin, video, jest, işaret dili ve hatta beyin dalgası tanımayı kapsar. BlueOS, uygulama geliştirmede ileri atılım yaparak otomatik kod oluşturmaya ve kişiselleştirilmiş masaüstü bilgisayarlar, duvar kağıtları ve temalar oluşturmaya olanak tanır.

Öne çıkan en önemli özelliklerden biri, BlueOS’un endüstri standardı protokollerle uyumluluk sağlayan dağıtılmış bir tasarım konsepti kullanan BlueXlink bağlantı protokolünü desteklemesidir. Bu, akıllı evler, seyahat ve ofis ortamlarında çok çeşitli senaryolara hitap ederek birden fazla cihazda kesintisiz, güvenli veri akışını ve erişimi kolaylaştırır.

Vivo’nun yakında çıkacak cihazları Vivo Watch 3 serisi, BlueOS işletim sistemine sahip ilk ürünler arasında yer alacak. Ancak BlueOS’un Android uygulamalarını desteklemediğini unutmamak gerekir. Şu anda Alipay, Baidu Haritalar ve Himalaya gibi uygulamalara erişim sunuyor ve hapjs hızlı uygulama standartlarıyla uyumlu.

BlueOS’un piyasaya sürülmesi, Vivo’nun işletim sistemleri alanında yenilikçiliğin sınırlarını zorlama konusundaki kararlılığını temsil ediyor ve çeşitli alanlardaki kullanıcılar için yeni bir akıllı teknoloji ve kusursuz bağlantı çağını müjdeliyor.

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu