Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPOCO

POCO M3, POCO F1’i Tahtından Etti!

POCO kurulduğu 2018 yılından bu yana kaç telefon sattığını açıkladı. Peki bu modeller arasında en çok satan hangisi? POCO M3 rekora gidiyor.

Xiaomi’nin 2018 yılın kurduğu ve önceliği Hindistan pazarına uygun fiyatlı akıllı satmak olan POCO bugün bakıldığında tüm dünya tarafından bilinen bir markaya dönüşmüş durumda. Öyle ki POCO son iki yıldır resmi olarak ülkemizde de akıllı telefon satışları gerçekleştiriyor. POCO bugün ilginç bir şekilde kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği akıllı telefon satışlarına açıklık getirdi. POCO M3 şirketin en fazla ilgi gören telefonu oldu. Detaylara göz atalım.

POCO M3 Rekora Gidiyor

POCO’nun uygun fiyatlı akıllı telefonu M3 yedi aydan kısa bir sürede 3.2 milyon adet satarak büyük bir başarıya imza attı. Kısa sürede elde edilen bu satış başarısının POCO’nun büyümesindeki en önemli pay olduğunu söyleyebiliriz. POCO’nun ilk telefonu olan F1 bile şu ana kadar 2.2 milyon adet satabildi.

Son aylara bakıldığında POCO’nun artık daha bilindik bir markaya dönüştüğünü görüyoruz. Diğer üreticilerin aksine fiyat dengesini hep koruyan ve özellikle genç kullanıcıları hedefleyen POCO kurulduğu günden bu yana 17.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Son dönem tanıtılan telefonların satış başarıları ise parmak ısırtan cinsten. Daha piyasaya çıkmaları üç ay bile olmayan POCO X3 Pro ve POCO F3 bu kısa sürede 2 milyon adetten fazla satmayı başardı. Her iki telefonun halihazırda ülkemizde resmi olarak satışta olduğunu belirtelim.

En çok satanlar listesinde POCO X3 / X3 NFC modellerinin olmaması açıkçası bizleri şaşırttı. Özellikle NFC modeli aralarında Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkede hala bile yoğun ilgi görüyor.

POCO’nun kısa süre duyurduğu M3 Pro 5G’nin de yine bu satış başarılarını tekrarlaması bekleniyor. 5G ağları destekleyen telefon özellikle ultra ucuz fiyatıyla ve sıra dışı kamera tasarımıyla genç kullanıcıların ilgi odağı olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu