Akıllı TelefonAndroidGoogleGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Google Circle Arama Özelliği Samsung’a Özel mi Olacak?

Google Circle Arama özelliği ile ilgili büyük soru işaretleri oluşmaya başladı. Google ve Samsung bu özelliği kendine mi yaptı?

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda tanıtılan Galaxy S24 serisinde “yapay zeka” desteği öne çıkartılmıştı. Google Fotoğraflardaki “Shirili Silgi” ve Google Lens destekli Google Circle Arama özelliği büyük bir yenilik diye kullanıcılara tanıtıldı. Bu da yapay zeka nedir diye bilmeyen kişilerin bunun gerçekten de yapay zeka olduğunu düşünmelerine sebep oldu. Bu noktadan sonra birçok kişi de Galaxy S24 serisindeki bu özelliklerin kendi telefonlarında da olmasını istedi.

Konuyla ilgili ilginç bir gelişme yaşanıyor. Zira Google, bu özellikleri sadece Samsung Galaxy telefonlarda ve yeni nesil Google Pixel telefonlarda kullanıyor. Diğer Android üreticilerine bu özellikler henüz sunulmuş değil. Bunun sebebini analamak ise pek mümkün görünmüyor. TECNO markasının yeni telefonlarında promte girerek duacr kağıdı oluşturma özelliği gerçek yapay zekayı bizlere sunarken farklı markaların da yapay zeka ile ilgili gerçek oluşumlar hazırladığını duyuyoruz. Özellikle Apple 10 Haziran tarihinde yapacağı Geliştiriciler Konferansı‘nda Apple yapay zeka sistemini ortaya koyacak ve bu yeni nesil yapay zeka özellikleri nesne kaldırmaktan ya da Google Search araması yapmaktan daha fazlasını sunacak.

TECNO SPARK 20 Pro İnceleme! Gerçek Yapay Zekalı Telefon

Ortaya çıkan resmi olmayan bilgilere göreyse Samsung bu özelliklerin sadece kendi telefonlarında olmasını istiyor. Bu mümkün olabilir mi? Bu sorunun cevabı ise “hayır”. Zira üreticiler de geliştiriciler de bu konuda ciddi bir gelişim ortaya koyuyorlar. Yani kısa bir süre içinde Samsung’un yapay zeka desteği birçok üretici tarafından kullanılacaktır. Bunu da zaman içinde birlikte göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu