Güncel Teknoloji Haberleri

Amazon Yapay Zeka Robotları ile Teslimat Süresini Düşürmeye Çalışıyor!

Amazon yapay zeka nimetlerinden faydalanmaya devam ediyor. Yapay zeka destekli robotlarının sipariş süresini %25 azalttığını öne sürüyor.


Amazon yapay zeka konusunda kendini geliştirmeye devam ediyor. Teslimat sürelerini, güvenliği ve genel operasyonlarını iyileştirmek için depolarına yeni bir robotik sistem entegre ediyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre Seqoia olarak bilinen yapay zeka destekli teknolojiyi kullanıyor.

Ürünlerin Bulma ve Depolama Hızında %75’e Kadar Artış Elde Ediliyor

Seqoia yapay zeka destekli teknoloji ile ürünleri bulma ve depolama hızını yüzde 75’e kadar, sipariş karşılama hızını ise yüzde 25’e kadar artırabiliyor. Bu teknolojinin Amazon’un Houston merkezli depolarından birinde tanıtıldığı öne sürüldü.

Sequoia, tonlarca ürünü bir sınıflandırma makinesine taşıyan araçları içeriyor. Ürünü teslimat için çalışanlara göndermeden önce tanımlamak için robotik kollar ve bilgisayar görüşü kullanıyor.

Bu teknolojinin bir önemli artısı ise bu sürecin çalışanlara bel hizasında eşyalar sağlaması ve yüksek raflardaki eşyalara erişme ihtiyacını ortadan kaldırmasıdır. Sequoia , bu adımdan sonra kalan ürünleri tanımlayıp taşıyabilen yapay zeka destekli robotik kol Sparrow’un 2022’deki depo tanıtımını takip ediyor.

Fakat bu tarz teknolojileri daha önce kullanan Amazonun 2016 ile 2019 yılları arasında otomatik depolarda çalışan Amazon çalışanlarının robotların yanında çalışmayanlara göre iki kat daha fazla yaralanmaya maruz kaldığını ortaya koydu. Robotların kullanımı, çalışanların taramak için ihtiyaç duyduğu öğe sayısını saatte 100’den 400’e çıkardı. Sequoia’nın uygulanmasının işten çıkarmalara yol açıp açmayacağı da belirsiz. Amazonun diğer firmalara öncülük ederek daha verimli çalışmalara yol açacağı  öngörülüyor.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu