Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei HarmonyOS 2.0 = Öldürmeyen şey güçlendirir…

Huawei HarmonyOS 2.0 işletim sistemini tanıttı. Peki burada bizi ne bekliyor? Hangi telefonlara bu gelecek? HarmonyOS bir cennet bahçesi mi?

Akıllı telefon pazarında geçtiğimiz yıl Amerikan Hükumetinin aldığı karar sonrasında Huawei kara listeye alınmış ve Amerikan şirketleri ile olan iş ilişkilerinde askıya alınmalar söz konusu olmuştu. O dönemde Huawei, telefon üretemeyecek bir duruma geldi. Hatta “Huawei batıyor” başlıklı haberleri de bu dönemde okuduk. Oysaki Çinli üretici pes etmedi ve Huawei HarmonyOS adında bir işletim sistemi geliştirdiğini duyurdu.

Dün yapılan Huawei Geliştiriciler Konferansı sırasında Hongmeng 2.0 ile tanıştık. Huawei Çin’de bu işletim sistemine HongMeng diyecek global pazarda ise Harmony ismi ile anılacak. Yeni nesil işletim sistemi ile ilgili Huawei Tüketici Yazılımları Bölümü Başkanı Wang Chenglu bir açıklama yaptı ve şunları söyledi.

Hongmeng cihazları ayrı terminaller olarak değil, modüller olarak görülmelidir. Örneğin, Windows neden bir yazıcıya bağlanıp doğrudan yazdırabiliyor? Bunun nedeni, modern yazıcıların Windows platformunu temel almasıdır. İşte bunun bir benzerini de Hongmeng OS 2.0 için kurmak istiyoruz. HarmonyOS kullanan cihazlar ayrı terminaller olarak değil bir bütünün parçası gibi çalışacak.”

HarmonyOS Huawei

Açıkçası bu açıklama çok ama çok önemli. Görünen o ki; Huawei‘nin Google‘a olan bağımlılığı sona ermiş görünüyor. Yani Amerika’nın yaptığı bu yasaklama Huawei’nin dünyanın en büyük üçüncü mobil sistemini kurmasına sebep oluyor. Yapılan açıklamalara göre EMUI 11 alan tüm telefonların HarmonyOS işletim sistemine geçiş yapabilecek.

Huawei HarmonyOS 2.0 cennet bahçesi mi?

Açıkçası bu sorunun cevabı şimdilik belirsiz. Huawei, Harmony işletim sisteminin çok iyi çalıştığından bahsedebilir ama bu işletim sisteminde WhatsApp olacak mı? Instagram? Twitter? Facebook? Peki, PUBG? Call of Duty???

Huawei‘nin vermesi gereken cevap da bu. Yani bu işletim sistemi bizi kendi kullandığımız telefon düzeninden yabancılaştıracaksa ve WhatsApp yerine WeChat yükleyin noktasına ya da Google Search yerine Baidu yükleyin noktasına geleceksek. İşte burada Huawei, Türk ve Avrupalı müşterilerini kaybedebilir.

Görünen şu; “öldürmeyen şey güçlendirdi” ya da “kötü komşu adamı ev sahibi yapar” atasözümüz bu noktada hayata geçmiş gibi görünüyor ama Huawei‘nin vermesi gereken cevaplar bunlar. Biz HongMeng ya da HarmonyOS işletim sistemine geçelim ama burada bizi ne bekliyor???

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu