Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerVivo

Vivo Nex 5 Hem Tasarımı Hem de Özellikleriyle Parmak Isırttırıyor!

Vivo Nex 5 görünüşe bakılırsa 2022’nin en çok konuşulan telefonlarından biri olacak. Telefonun teknik özellikleri şimdiden biliniyor.

Vivo’nun Nex serisi akıllı telefonları tanıtıldıkları her döneme damga vurmayı başarıyor. Serisinin bir sonraki modeli Vivo Nex 5 için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Bir süredir gündemden düşmeyen bu özel telefonun tanıtım tarihi henüz açıklanmış değil. Yeni görüntüler ve sızdırılan bilgiler ise Nex 5 hakkında bilinmeyen birçok detayı ortaya koyuyor. Nex 5 hem tasarımı hem de teknik özellikleriyle 2022’nin ses getiren telefonlarından biri olacak.

Söze tasarımdan başlayacak olursak; X serisinden farklı olarak Vivo Nex 5’te Nex serisinin kendine has tasarım çizgilerini görüyoruz. Ekran belirgin kavislere sahip. Ön kamera ekran üzerinde merkezde ve biraz büyük gibi görünüyor.  Arka bölüme baktığımızda dörtlü kamera için yuvarlak bir modül tercih ediliyor.

Rapora göre Vivo Nex 5’te 7 inç büyüklüğünde kavisli ve Samsung üretimi E5 AMOLED ekran yer alacak. 10 bit renk derinliğine sahip olacak bu ekran LTPO teknolojisini kullanarak 120Hz’e kadar yenileme hızı destekleyecek. Beklendiği gibi Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden güç alacan Vivo Nex 5’in bellek birimi ise 8GB RAM + 256GB ve 12GB RAM + 512GB (LPDDR5 RAM ve UFS 3.1) şeklinde olacak.

Ek olarak telefonda 80 watt hızlı şarj destekli 5.000 mAh pil, ultrasonik ekran altı parmak izi tarayıcısı, IP68 sertifikası ve ZEISS destekli dörtlü arka kamera yer alacak. Vivo Nex 5’in 2022’nin ilk yarısında tanıtılacağı bildirilse de, henüz resmi olarak doğrulanmış bir tarih bulunmuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu