DonanımGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek T700 ile 5G laptoplara geliyor!

MediaTek laptoplar için kolları sıvadı. Intel ile el sıkışan firma MediaTek T700 modemi ile 5G’yi laptoplara getirmeye hazırlanıyor.

MediaTek, 5G teknolojisini laptoplara getirmek için Intel ile anlaştığını açıkladı. MediaTek T700 5G modemi ile gerçek 5G’yi laptoplara sunacak olan firma, Intel’in iş ortakları ile de el sıkıştığını belirtiyor. Peki, MediaTek’in geliştirmiş olduğu 5G modem bizlere neler sunuyor?

MediaTek T700′de bağımsız olmayan ve bağımsız Sub-6 5G ağ mimarileri yer alıyor. MediaTek, modemlerin dizüstü bilgisayarların pil ömrünü uzatmak için yüksek düzeyde güç tasarrufu sağladığını da belirtiyor. Şirket, süper hızlı bağlantıyı herkes için erişilebilir kılmak için gelişmiş 5G teknolojisini bilgisayar, mobil, ev, otomobil ve IoT segmentlerinde de kullanıma sunacak.

MediaTek T700

Özellikle IoT yani nesnelerin internetine 5G’nin gelmesi ile artık gerçekten akıllı ev sistemlerine geçiş yapacağız gibi görünüyor. MediaTek ve Intel işbirliği ile üretilen 5G modem çözümüne sahip ilk dizüstü bilgisayarların 2021 yılının başlarında piyasaya sunulması bekleniyor.

Konu ile açıklama yapan MediaTek ve Intel cepheleri yeni teknolojinin mobil cihazlardan sonra diğer teknolojik cihazlara da gelmesinin teknolojinin gelişimi için oldukça önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Türkiye’de 2-3 yıl sonra kullanıma sunulacak olan 5G’nin ülkemizde hemen yaygınlaşması bekleniyor. Ancak bu yıl satılan telefonların hala 4G’li sürümlerinin ülkemize gelmesi bu gelişimi olumsuz olarak etkileyecek gibi görünüyor. Umarız firmalar artık yakın zaman içerisinde 5G’li telefonlarını ve cihazlarını ülkemizde satışa sunar….

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu