Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknolojiXiaomi

Huawei HarmonyOS 2.0 vs Xiaomi MIUI 12.5 Karşılaştırma(Video) Kim Kazandı?


Huawei markasının işletim sistemi HarmonyOS 2.0, Çinli Xiaomi’nin MIUI 12.5 işletim sistemi ile karşı karşıya geldi. Peki kim kazandı?

2019 yılında HarmonyOS adlı bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını duyuran Huawei şirketi bu gelişme ile adeta Android’e savaş açmıştı. Günümüz de beta olarak sınırlı telefonlar da kullanılmaya devam edilen işletim sistemi Haziran ayın da lansmana çıkacak. Beta sürüm ile beğenileri kazanan işletim sistemi Android platformuna nazaran hem daha az pil tüketiyor hem de daha az bellek kullanıyor. Öte yandan Android’e nazaran daha hızlı hareket eden Huawei HarmonyOS 2.0 bugün de Xiaomi’nin Android tabanlı MIUI 12.5 işletim sistemi ile karşı karşıya geldi.

Şu sıralar milyonlarca kullanıcı HarmonyOS ve MIUI 12.5 işletim sistemlerinin küresel anlam da yayınlanmasını bekliyorlar. Beraberlerinde pek çok yeniliği de görselliği getirecek olan işletim sistemleri merakla takip edilmeye devam ediliyor. Haziran ayına doğru piyasadaki yerini alacak olan işletim sistemleri şu sıralar beta olarak test ediliyor. İki işletim sistemi bugün karşı karşıya geldi ve hız testinde boy ölçüştüler. Peki kim kazandı.

Huawei HarmonyOS 2.0
Huawei HarmonyOS 2.0

Huawei HarmonyOS 2.0 vs Xiaomi MIUI 12.5

2020 yılından bu yana test edilen HarmonyOS için artık lansmanın eli kulağında diyebiliriz. Piyasaya çıkmaya hazırlanan işletim sistemi geçtiğimiz günler de EMUI 11 ile karşı karşıya gelmişti. EMUI 11 hız konusunda Huawei’yi geride bırakırken pil kullanım oranında da üstünlük sağlamıştı. Merakla beklenen işletim sistemi şimdi de MIUI 12.5 ile karşı karşıya geldi. YouTube’a düşen bir test videosun da HarmonyOS’un veri yükleme konusunda MIUI 12.5’i geride bıraktığı görüldü. Uygulamaları da son derece hızlı açan Huawei işletim sistemi, son derece optimize edilmiş bir yapı da karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Hız testi videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu