Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Galaxy S9 tanıtım tarihi belli oldu! Geliyor gönlümün efendisi

Galaxy S9 tanıtım tarihi sonunda belli oldu. Günlerdir birçok habere ve sızıntıya konu olan Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus 25 Şubat Pazar günü Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenecek bir basın etkinliğinde ilk kez görücüye çıkacak. Konuya ilişkin bilgi Samsung haberlerinde güvenilir bir kaynak olan Güney Koreli ET News sitesinden geldi. Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus selefleri ile karşılaştırıldığında neredeyse bir ay daha önce tanıtılacak. Telefonların 1 Mart’tan itibaren ön sipariş alması beklenirken, resmi satışlar ise 16 Mart’ta başlayacak.

Galaxy S9 tanıtım tarihi ve özellikleri

Galaxy S9’da 5.8 inç, Galaxy S9 Plus modelinde ise 6.1 inç büyüklüğünde Quad HD çözünürlüklü Super AMOLED ekranlar yer alacak. Snapdragon 845 ve Exynos 9810 işlemcilerinden güç alacak telefonlarda donanım tarafındaki farklılık sadece ekran ya da pilde yaşanmayacak. Telefonların kamera ve RAM birimleri de bu defa farklı olacak.

Galaxy S9 tanıtım tarihi
Galaxy S9 tanıtım tarihi

Galaxy S9’da 4GB RAM, Galaxy S9 Plus’ta 6GB RAM yer alacak. Bunun yanında Galaxy S9’da 12 megapiksel çözünürlüklü bir arka kamera, Plus modelinde ise çift arka kamera göreceğiz.

Galaxy S8 modelleriyle karşılaştırıldığında kamera tarafında önemli gelişmelerin yaşanacağı son dönemdeki sızıntılara yansıdı. Galaxy S9’un kamerası  f/1.5 ile f/2.4 arasında değişen diyafram değerine sahip olacak. Telefon bu sayede gece çekimleri ve alan derinliği noktasında daha iyi iş çıkaracaktır. Galaxy S9 Plus’ta kullanınlacak çift kamera sisteminde, sensörlerden birine f/1.5 lens eşlik edecek. F/2.4 lense sahip diğer kamera daha geniş açılı olacak ve portre modu çekimlerinde devreye girecek. Full HD 480 fps video kaydı kameranın iddiasına ortaya koyan bir diğer özellik olacak.

 

Sony Xperia XZ Pro 4K OLED Ekran ile Geliyor!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu